Повдигнаха обвинения на главния архитект на Асеновград

  • 08 февруари 2018 16:48

  • 1302
  • 0
Повдигнаха обвинения на главния архитект на Асеновград
© Булфото

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт срещу главния архитект на Асеновград за получен подкуп и спрямо собственик на фирма, посредничил при предаването на парите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Константин Атанасов /на 60 г./ е обвиняем за това, че през месец ноември 2016 г., в Асеновград, в качеството си на главен архитект на общината, е поискал от С.Б. /управител на банков офис/ 10 000 лева. На 10 декември 2016 г. в Пловдив обвиняемият е получил 8 000 лева, предадени му от обвиняемия Митко З., за да съгласува Идеен проект за реконструкция и преустройство на бивш хотел в Асеновград в "многофункционална сграда със смесено предназначение". Деянието е извършено с изнудване, като Атанасов заявил на С.Б., че за да се одобри проекта, Митко З. трябва да бъде нает за консултант.

Спрямо Митко З. /на 63 г./ са повдигнати обвинения за помагачество, за това, че от края на ноември 2016 г. до 10 декември 2016 г., в Асеновград и Пловдив, като помагач, е улеснил обвиняемия Атанасов да приеме подкуп в размер на 8 000 лева. Помагачеството е осъществено с изготвяне на оферти от името на фирмата му за консултантска дейност, както и на фактури с посочена банкова сметка, от която впоследствие е изтеглил парите, които предал на Константин Атанасов.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи, иззети веществени доказателства и документи, и др. Спрямо всеки един от обвиняемите е взета мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 5 000 лева и е наложена забрана да напускат България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини