Депутатите ратифицираха две технически споразумения

  • 08 февруари 2018 13:59

  • 767
  • 0
Депутатите ратифицираха две технически споразумения
©

Депутатите ратифицираха две технически споразумения за обмен на услуги в областта на военновъздушните и въоръжените сили.

Първото споразумение е между Белгия, Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Норвегия, Испания и Великобритания относно взаимна поддръжка чрез обмен на услуги в областта на въздушния транспорт и дейности на военновъздушните сили /ATARES/. Второто споразумение е между Дания, Нидерландия, Норвегия и Великобритания относно взаимна поддръжка чрез обмен на услуги в областта на транспорта по повърхността за осигуряване на дейности на въоръжените сили /SEOS/.

В доклада на Комисията по външна политика се посочва, че предмет на техническите споразумения ATARES и SEOS е международното сътрудничество за обмен на услуги в областта на въздушния транспорт и транспорта по повърхността за осигуряване на дейности на въоръжените сили в рамките на Център за координация на придвижването "Европа" /МССЕ/.

Двете споразумения дават дефиниции, указват приложимостта и конкретизират процедурите по заявяване и принципите за компенсации при обмен на услуги в областта на транспортирането и придвижването, отговорностите на участниците и разрешаването на възникнали спорове и други с уговорката, че националните изисквания са с приоритет пред дейностите, обхванати от споразуменията. В клаузи на техническите споразумения се предвижда възникване на финансови задължения между участниците при обмена на услуги в области на транспортирането и придвижването.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
767 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини