Изложба показва "Зимен Китай"

  • 08 февруари 2018 12:01

  • 909
  • 0
Изложба показва "Зимен Китай"
©

Фотоизложбата "Зимен Китай" се открива на 12 февруари тази година. Проектът е е дело на Институт Конфуций при Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", под патронажа на Съюза на Българските Журналисти. Проектът е част от кампанията свързана с избирането на Пекин за домакин на зимните олимпийски игри през 2022 година. Целта е до началото на спортното събитие, да се разширят класическите представи на света за Китай и да се обогатят в зимни краски – сняг, лед и студ.
   
Автор на проекта е Велин Пасков. Фото-изложбата „Зимен Китай” включва 30 фотографии. Тя ще бъде открита на 12.02.2018 в залата София Прес улица „Славянска“ 29 от 18:00 часа.

Фотоизложбата представя най-северния и студен китайски град – Харбин. Намиращ се от двете страни на река Сунхуа. Той е домакин на най-големите зимни фестивали на ледените и снежни скулптури в света, както и част от зимното лице на Пекин - домакин на зимните олимпийски игри през 2022 година

Фотографиите в изложбата са дело на Велин Пасков и на Мария Паскова. Те са заснети с фотоапарати и обективи Olympus при изключително ниски температури. Дневните температури не надвишават минус 15 градуса, а нощните с лекота падат под минус 35 градуса.

Последвайте канала на

Нора Виткова
909 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини