Менда Стоянова: Където се продават стоки директно на населението има най-високи нива на сива икономи

  • 08 февруари 2018 08:46

  • 1405
  • 4
Менда Стоянова: Където се продават стоки директно на населението има най-високи нива на сива икономи
© БНТ

Изследванията за корупция и сив сектор в много чужди доклади са на база анкети, което не може да е определящо. Не бива да отричаме, че има сива икономика, има я. Но трябва да кажа, че през последните години има значителни промени в борбата с нея. Това заяви председателят на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова в сутрешния блок на БНТ.

"В различните сфери корупцията е в различен размер. Там, където се продават стоки директно на населението има най-високи нива на сива икономика. На такива места се продава без документи, но и се е купувала стока без документи. При развитието на икономиката и леко повишаване на цените, за да се вдигат и заплатите, ще има процес на изсветляване на сивия сектор", допълни тя.

"Бюджет 2017 при планиран дефицит, приключи на плюс или т.н излишък. Фирмите генерират повече печалба. Има и ръст на брутния вътрешен продукт. Аз лично смятам, че по-важно е да имаме по-устойчив банков ръст. Това дава сериозен старт на по-големи ръстове и в други сфери. Този ръст трябва да дойде от инвестиции, но имаме ограничения, които са свързани с човешкия фактор", разкри още Стоянова. 

"Пропуските от митниците са премахнати още при установяването им. Усъвършенстването на касовите апарати е следващата стъпка в борба със сивия сектор", завърши Менда Стоянова. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1405 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Веселин Василев

2018.02.13 | 21:40

4
Намалете цените на цигарите и голяма част от сивата икономика ще изчезне.Който иска да се трови да го прави - Вие ли ще вкарате в "правия път"

2018.02.13 | 21:40

3
Мензис Стоянова е постоянно в цикъл

2018.02.08 | 19:46

1
Кладенеца там отдавна е пресъхнал

2018.02.08 | 19:52

2
Трябва да се премахне сивата икономика , това е работа на държавата - иначе все едно един болен да не искаш да се излекува - за лекуващия е добре но за болния...

Добави коментар

Водещи новини