Искрен Веселинов: Гражданството е правен акт, принадлежността към нация е нещо съвсем различно (виде

  • 08 февруари 2018 09:00

  • 1666
  • 1
Искрен Веселинов: Гражданството е правен акт, принадлежността към нация е нещо съвсем различно (виде
© БНТ

Крайно безразлично ни е къдe ни пращат ДПС. Законът за българското гражданство е опасен законопроект. Опасно е отварянето на ветрилото за прием на граждани по такъв начин. Да, има по-лек прием на някой диаспори, където има български граждани и общества. Това заяви Искрен Веселинов от Обединени патриоти в сутрешния блок на БНТ.

''Гражданството е правен акт, принадлежността към нация е нещо съвсем различно. Така няколко хиляди турски граждани да станат български граждани без да имат право.Тези желаещи за гражданство в България искат по-лесен достъп до Европа или достъп до влияне на политика в страната ни'', каза той.

''ДПС-арската наглост предизвиква бурни емоции в парламентарна зала. Те имат желание за колонизация на България. Така щели да оправят демографската криза'', допълни Веселинов.

''Когато имаш родител, който е бил български гражданин и се е изселил, е естествено да има по-лек прием в страната. Обединени патриоти работят най-много с българските общности извън страната ни'', каза още народният представител.

''Не е нормално от политическата класа в някой страни да истеризира името на Македония. Всяка страна на Балканите може да каже, че Македония е нейна", коментира Веселинов протестите в Гърция за името на Македония.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1666 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.28 | 23:04

1
.... принадлежноста към нация е съвсем различно .... Господин Веселинов , прочетете внимателно Конституцията на РБ дали някъде ще срещнете думите " национално малцинство ". В законопроекта на ДПС намира ли място термин като български граждани с турско самосъзна

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини