Вижте какво ще решават депутатите днес

  • 08 февруари 2018 07:13

  • 2208
  • 0
Вижте какво ще решават депутатите днес
©

Парламентът ще гласува окончателни промени в Закона за железопътния транспорт, с които разследването на произшествия и инциденти да се възлага на управителя на железопътна инфраструктура и железопътните предприятия.

Това се посочва в програмата за работа на Народното събрание. Сега задължението за разследване се изпълнява от Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“. Предлага се тежките железопътни произшествия да се разследват от специално звено в Министерството на транспорта.

Депутатите ще разгледат на първо четене законови промени, които създават възможност за обмен на класифицирана информация с държави или организации без влязъл в сила международен договор. Подобни изключения са предвидени в законодателството на Румъния, Хърватия, Швейцария, Словакия, Чехия и Германия.

Депутатите от регионалната парламентарна комисия ще се срещнат с Националното сдружение на общините и Националната асоциация на председателите на общинските съвети. Те ще обсъдят необходимите мерки за преодоляване на пропуските и подобряване на дейността на местното самоуправление при приемането на актове.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини