САЩ са нанесли въздушни удари в Сирия по сили на Башар Асад

  • 08 февруари 2018 07:08

  • 4521
  • 5
САЩ са нанесли въздушни удари в Сирия по сили на Башар Асад
© gettyimages (архив)

Съединените щати са нанесли вчера въздушни удари в Сирия по проправителствени сили, след като те нападнали опозиционни бойци, придружавани от американски военни съветници, предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на оглавяваната от САЩ коалиция.

Това е станало в източната сирийска провинция Дейр аз Зур. АП отбелязва, че коалицията рядко нанася удари в Сирия по сили, подкрепящи президента Башар ал Асад. В Дейр аз Зур Сирийските демократични сили (СДС) - поддържана от САЩ коалиция от кюрдски и арабски бойци - се борят срещу групировката "Ислямска държава" източно от Ефрат. Сирийските правителствени сили са активни от другата страна на реката.

САЩ съобщиха, че сирийски проправителствени сили са атакували щаб на СДС. В отговор Съединените щати са нанесли въздушни удари по нападателите и са ги отблъснали. При атаката няма пострадали американци.

Коалицията начело със САЩ "остава решена да се съсредоточи върху борбата срещу "Ислямска държава" в долината на Ефрат", но има "неотменимо право на самозащита", се подчертава в комюникето. То не съдържа подробности, включително какви точно са били извършителите на атаката срещу щаба на СДС, нито дали те са дали жертви.

Последвайте канала на

БТА
4521 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.02.13 | 17:57

4
Цървули!!!Американците ще ликвидират Асад и ще изритат алкохолизираните дегенерати от Сирия!!!Ще ликвидират и Реджеп,след което ще разцепят Турция и ще създадат Кюрдска Държава!!!Ура и Слава,лумпени безмозъчни русофилистични!!!Отпадъци продажни,безполезни!!!
гост

2018.02.13 | 17:57

5
Круме,вярно ли е,че самолетите са излетяли от авиобаза Крупник?
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИХА ОТ сесесре !!!!!!!!!

2018.02.13 | 17:57

3
ВЕЛИКА АМЕРИКА МАЧКА ВСИЧКИ ДИКТАТОРИ РЕД Е НА путю

2018.02.13 | 17:57

2
мачка, ама с дупе в топките на Путин.
ivan

2018.02.13 | 17:57

1
Napravile gi ruska salata mongolite od sibir

Добави коментар

Водещи новини