Започват тръжните процедури за изграждане на трасето Видин-Ботевград

  • 07 февруари 2018 14:47

  • 1193
  • 0
Започват тръжните процедури за изграждане на трасето Видин-Ботевград
© АПИ (архив)

Тази година ще започнат тръжните процедури за избор на изпълнители за строителство и надзор при изграждането на два участъка от международен път Е-79 между Видин и Ботевград, съобщи областният управител Албена Георгиева.

През втората половина на годината започва процедура за изграждане на отсечката от Видин до Ружинци - 52 км, която ще бъде по нов терен и ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока и аварийна лента. През март започва процедурата за изграждане на пътя от Мездра до Ботевград - 33 км.

Общо 90 процента от трасето Видин - Ботевград ще бъде магистрален път с две активни ленти и по една аварийна във всяка посока. Протести на жители от Видин затвориха за движение в продължение на часове движението по международен път Е 79 през последните две съботи, като протестиращите поставиха искания за изграждане на магистрала от Видин до София и тунел под прохода "Петрохан".

Според областния управител протестите затрудняват изключително трафика и разрешение за тях няма, тъй като това може да направи само собственикът на пътя Агенция "Пътна инфраструктура".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини