Зимата се завръща със сняг и леден дъжд (видео)

  • 07 февруари 2018 13:39

  • 22425
  • 4
Зимата се завръща със сняг и леден дъжд (видео)
© Novini.bg

Слънцето ще се скрие още днес. През нощта и утре ни очакват слаби валежи в почти цялата страна. Те ще бъдат от дъжд, сняг ще вали само в планините. Това каза пред Novini.bg климатологът доц. Георги Рачев.

Той предупреди, че в събота и неделя ни очаква трайно влошаване на метеорологичната обстановка. В момента се заражда средиземноморски циклон, съвсем близо до Тунис. В четвъртък и петък този циклон ще се насочи към Егейско море и оттам би трябвало да мине през проливите и да навлезе в Черно море. Ще вали от събота на обяд до неделя следобед. В местата до 400-500 метра надморска височина ще вали дъжд, като в Южна и Югоизточна България валежите ще бъдат значителни, заяви доц. Рачев.

В София очаквам в неделя следобед радост за децата - сняг. Снежна покривка се очаква и в Предбалкана, като прогнозите са повече сняг и повече дъжд да падне в Североизточна България, посочи климатологът.

Много важно за тези, които пътуват - в събота срещу неделя ще има дъжд, сняг, суграшица, леден дъжд, на места и поледици. Така че водачите трябва да са много добре подготвени, тъй като има вероятност за обилни снеговалежи. Валежите ще започнат да спират още в неделя привечер. Най-късно ще спират в Източна България - в понеделник сутринта, каза още пред Novini.bg доц. Георги Рачев.

По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков

Последвайте канала на

Novini.bg
22425 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Коста

2018.02.24 | 15:50

4
Същото лице, само преди 3 седмица в ТВ студио заяви:"зимата си отиде!Не очаквам ниски минусови температури!" Сега пък ЗИМАТА се ЗАВРЪЩА!Как да вярваш на такъв?

2018.02.11 | 08:35

3
Мъчителни 28 години демокрация.
DONIGO

2018.02.11 | 08:35

2
ЕГАТИ ТЪПАКА НА ЕДНА ДВЕ СЕДМИЦИ СИ СМЕНЯ МНЕНИЕТО

2018.02.11 | 08:08

1
КАТ ХВАНЕШ НА ТЕЛЕТО ТАШ....ЦИТЕ С КАКАЛЯШКАТА БЕРАБЕР МОЖЕШ ДА КАЖЕШ МЪЖКО ИЛИ ЖЕНСКО НО ПРОГНОЗАТА ЗА ВРЕМЕТО НЕ Е ТАКА ,ОЩЕ ЛИ НЕ РАЗБРА БЕ ГЛУПАК

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини