Клиенти на НАП могат да превеждат данъци и вноски без такса

  • 07 февруари 2018 11:04

  • 1790
  • 1
Клиенти на НАП могат да превеждат данъци и вноски без такса
© Novini.bg

Клиентите на НАП, които притежават банкови карти Mastercard и Maestro, както и Bcard на БОРИКА, вече могат да превеждат без такси както дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задължения към други институции, събирани от приходната агенция, съобщиха от НАП. По-късно през годината се очаква и собствениците на карти Visa също да имат достъп до тази услуга.

Плащането на данъци и вноски без такса може да стане чрез новата услуга на НАП, достъпна чрез портала за електронни услуги, която функционира денонощно. Без такси клиентите на НАП могат да преведат задълженията си и чрез инсталираните ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на агенцията.

Друго предимство на картовите преводи чрез "виртуален ПОС терминал" и физическите ПОС терминали на НАП е незабавното отразяване на плащането в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи.

От НАП обръщат внимание, че когато се плащат задължения към други институции или задължения, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение и отнема повече време.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1790 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.12 | 23:39

1
Какви клиенти бе? Не можете ли да напишете -Гражданите, които имат и т.н. ... . Стига с тези клиенти! Не сме клиенти на държавата. Клиенти има по пазарите и магазините, хотелите имат гости и пр. В Република България има Граждани, запомнете го.

Добави коментар

Водещи новини