Милиони долари са изчезнали от Пентагона, а Тръмп иска още пари за отбрана

  • 06 февруари 2018 15:46

  • 2769
  • 1
Милиони долари са изчезнали от Пентагона, а Тръмп иска още пари за отбрана
© pixabay

Агенцията по логистиката на отбраната на Пентагона е "загубила" стотици милиони долари, сочи вътрешен одит на "Ernst & Young", една от водещите консултантски и одиторски компании в света. Докладът вижда бял свят точно когато президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския предлага увеличаване на военния бюджет, пише изданието Politico.

Припомняме, че според плановете на Тръмп федералният бюджет за отбрана трябва да получи допълнителни 54 млрд. долара, които се равняват на 10% ръст спрямо военните разходи за 2016 г., и така да стане 503 млрд. долара.

От одита на логистичното звено на Пентагона става ясно, че въпросната агенция не е документирала над 800 млн. долара, похарчени за строителни проекти. Липсва информация за милиони в имоти и оборудване. Навсякъде финансовото управление било толкова слабо, че лидерите и надзорните органи нямали надежден начин да проследят огромните суми, за които е отговорна институцията, посочват одиторите.

Анализът повдига нови въпроси за това дали Министерството на отбраната на САЩ може отговорно да управлява годишния си бюджет от 700 милиарда долара, да не говорим за допълнителните милиарди, които Тръмп планира да предложи този месец като перо.

Агенцията никога не е била подлагана на пълен одит, въпреки дадения мандат от Конгреса, а за някои конгресмени хаосът в счетоводството на Агенцията за отбранителна логистика показва, че това всъщност никога няма да е възможно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2769 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ще напечат нови

2018.02.14 | 12:47

1
хартийки. Срещу тях ще изсмукват световните ресурси на другите държави.Позната юдомасонска измама.

Добави коментар

Водещи новини