Пеевски внесе законопроект за разкриване на действителните собственици на медиите

  • 06 февруари 2018 15:18

  • 6012
  • 9
Пеевски внесе законопроект за разкриване на действителните собственици на медиите
© Булфото

В писмо до медиите депутатът от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на обявява, че заедно със свои трима колеги е внесъл законопроект, който предвижда оповестяване на действителната собственост на медиите.

Публикуваме изявлението без редакторска намеса:

"Уважаеми Госпожи и Господа, днес, заедно с колегите ми Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, Хамид Хамид и Велислава Кръстева, внесохме за обсъждане в Народното събрание законопроект за изменение и допълнение на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения.

Внесеният законопроект ще отговори на общественото очакване за максимално прозрачна медийна среда, тъй като предвижда задължително оповестяване на действителната собственост и на непазарното финансиране на всички печатни и електронни медии, включително и на онлайн изданията, чиято роля за информираността на обществото все повече нараства.

Законопроектът ще преустанови и спекулациите на определен кръг медии, финансирани основно от подсъдими лица или чуждестранни грантове, че в България медийната среда е непрозрачна и че собствеността в медиите била неясна. Същият кръг от медии, вече повече от десет години непрестанно генерира фалшиви новини за мен и издателския ми бизнес, с единствената цел да манипулира обществото чрез постоянното повтаряне на неистини. Независимо от тенденциозно изграждания ми през годините негативен образ, моята позиция винаги е била ясна и последователна - да разкривам манипулациите и лъжите, като изнасям цялата истина за авторите им и техните зависимости. Истината за участниците в престъпната приватизация, ограбила националния капитал, истината за разграбването на активите, финансирани с парите на вложителите в КТБ, истината за кукловодите на българския преход, оплели държавата чрез икономически зависимости и медиини манипулации, които години наред си бяха присвоили ролята на обществен ментор и целенасочено заблуждаваха хората.

Именно тази позиция е в основата и на внесения законопроект. Обществото трябва да знае кой кое е на медийния пазар и как се финансират медиите. Всеки трябва да може да прецени достоверността и независимостта на информацията и мненията, изразени в медиите, именно през призмата на прозрачната собственост и пазарното икономическо същестуване. Защото не може някои медии да се самообявяват за "независими", на каквито примери сме свидетели днес, когато крият действителния си собственик или се финансират непазарно и обслужват конюнктурните интереси на своите български или чуждестранни финансови благодетели.

Хората, потребители на медиината информация, трябва да знаят това, а участниците на медийния пазар им го дължат", се казва в изявлението на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6012 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Иван

2018.02.21 | 08:15

9
Не е сериозно това! Не е истина! Подиграва се с нас тоя!
ма ние предполагаме резултата

2018.02.21 | 08:15

8
"Действителните" ги знаем - обикновено излизат я неграмотни цигани с по 50 - 60 фирми или некакви кипърски гърци!? Бе тия ни взеха за мезе, май? И не каза ли Б.Б., че тоя "напуска България" преди 2 години? Що е още тука, че и страшни инициативи напоследък?
някога

2018.02.21 | 08:14

7
А ,аааа, ОЩЕ ЧАКАМЕ ДЕЙСТВИТЕЛНИЯ НА ЮЛЕН, НА БУЛГАРТАБАК, ЯВНО ЩЕ ЧАКАМЕ И ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ НА МЕДИИТЕ....НЯКОГА?
Стан

2018.02.21 | 08:14

6
Дебел педал! Много,ще се чудя ? Кога ли ,ще бъдеш храна за рибите? Мисля скоро.
Alex

2018.02.21 | 08:13

5
Катерица орехи да пази .
хаха

2018.02.21 | 08:13

4
с кое се подиграва , герберски подлоги ? Делян поне е насветло и внася законопроект да освети тези който са собственици на всички медий да се види кой кой е ... и всички псевдосайтчета да им се изясни собствеността .. ама вие пак го нападате! Това е много смислено предложение, и
НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ !

2018.02.20 | 12:48

3
НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ - БОЙКО ПЕЕВСКИ И ДОГАН !
xaxaxa

2018.02.20 | 12:45

2
sega sledva vlado kuzov da vnese zakon za pedofiliata i vsi4ko v nashata rodina shte perfektno
Един

2018.02.20 | 12:44

1
Как мислите, този закон ще мине ли???? Щото и аз мога да внасям, това и онова! Крадеца вика, дръжте крадеца!

Добави коментар

Водещи новини