Мобилно приложение ще стимулира клиентите да изискват касови бележки

  • 06 февруари 2018 12:54

  • 1601
  • 0
Мобилно приложение ще стимулира клиентите да изискват касови бележки
© Novini.bg

Мобилно приложение прави клиентите по-активни при изискването на касови бележки.

Приложението Tesserum беше представено на пресконференция от управителя на фирмата "Фискал артс" Гриша Пенков. Той посочи, че целта на приложението е чрез игрови подход с всекидневни и моментални печалби да стимулира потребителите в изискването на касови бележки и така да бъде от полза и на фискалната политика в българската икономика. Наградите са от един лев до 100 000 лв., като голямата награда от 100 000 лв. ще се изтегли на 20 декември 2018 г. между всички снимали дори и един фискален бон чрез приложението.

Приложението е разработено за двете най-големи мобилни операционни системи - Android и iOS. Възрастовата граница на участниците е над 14 г. На ден могат да се регистрират до 50 касови бележки. Печалбите ще са освен парични, но и предметни. При изплащането се отчислява 10 процента данък печалба, обясни Пенков. Потребителите ще могат да се разпореждат по два начина с печалбите си - или да ги получат веднага, или да дарят средствата. Те могат да бъдат дарени на неправителствена организация, от списъка с бенефициенти - като БЧК, УНИЦЕФ, SOS детски селища, "Четири лапи", "Дивите животни", Animal Rescue Sofia, ДМС-кампании. Потребителят не е задължен да пази бележки, когато наградата е под 1000 лв., посочиха от фирмата.

От дружеството ще се свържат с НАП, за да преговарят с тях, участниците в приложението да могат да участват и в кампанията на приходната агенция само с едно заснемане на касова бележка.

Последвайте канала на

БТА
1601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини