Разследват гръцки политици по подозрения за взимане на подкупи от фармацевтична фирма

  • 06 февруари 2018 12:40

  • 1236
  • 0
Разследват гръцки политици по подозрения за взимане на подкупи от фармацевтична фирма
© pixabay.com (архив)

В Атина парламентарната комисия за борба с корупцията започва разследване за корупция на висши гръцки политици.

Според разследващите те са получавали пари, за да рекламират лекарства на швейцарска фармацевтична компания. Тя пък умишлено е поддържала високи цени, а това е затруднило достъпа на хиляди пациенти до животоспасяващи медикаменти, твърдят властите.

Разследването има данни, че швейцарска фармацевтична компания е подкупила лекари, висши служители в министерствата на здравеопазването и на финансите. Замесени в случая по незаконна реклама на конкретната фирма са двама бивши премиери и осем бивши министри.

Поради обхвата на скандала още днес разследваните започнаха да дават показания пред парламентарната комисия за борба с корупцията. Според министъра на правосъдието Ставрос Кондонис по случая има доказателства за вземане на подкупи в особено големи размери и пране на пари.

Хронологията на разследването обхваща бивши правителства на социалистите и консерваторите. Всички политически фигури категорично отричат да са замесени в случая. Според опозицията от СИРИЗА използват скандала, за да компрометират политически противници, предаде БНР.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини