Тръмп разкритикува британската здравна система

  • 05 февруари 2018 18:09

  • 2750
  • 3
Тръмп разкритикува британската здравна система
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския пое риска да засили още повече напрежението с Великобритания, отправяйки критики към универсалното здравно осигуряване в тази страна, предаде Франс прес.

"Демократите искат универсална система за здравно осигуряване, а хиляди протестират във Великобритания, защото тяхната универсална здравна система е на път да фалира и не работи", написа тази сутрин президентът на САЩ в Туитър. Малко по-рано британският политик Найджъл Фараж, поддръжник на Тръмп, говори по същата тема по телевизия "Фокс нюз".

В същия туит Тръмп каза, че демократите в САЩ искат да увеличат значително данъците, за да предложат на хората лоши медицински грижи. "Не, благодаря!", написа накрая Тръмп в туита си.

Новият президент на САЩ превърна в свой приоритет премахването на задължителното здравно осигуряване, въведено от предшественика му Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, припомня Франс прес.

Хиляди протестираха в Лондон тази събота в защита на Националната здравна служба (НЗС), която е пред крах заради липсата на персонал поради неадекватно финансиране от години насам. Положението на много популярната във Великобритания НЗС се утежни още повече от грипната епидемия в страната.

Включвайки се в емоционалния дебат за здравеопазването, воден във Великобритания, президентът на САЩ рискува да отблъсне още повече част от британското население, което вече му обещава лошо посрещане, ако посети страната. След идването на Тръмп на власт отношенията между Лондон и Вашингтон са обтегнати, по-специално заради неуместните туитове на Тръмп, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2750 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.02.07 | 03:08

3
Друго си е в Америка, като хванеш грип да си продадеш колата :)

2018.02.06 | 11:31

2
То щот Хамериканската идеална, тръгнал главоча да оправя английската.

2018.02.05 | 20:25

1
Да се дегизира като клошар и да дойде тук...да види наще системи как работят..

Добави коментар

Водещи новини