Нено Димов: Качеството на въздуха е качество на живот

  • 05 февруари 2018 14:47

  • 1030
  • 3
Нено Димов: Качеството на въздуха е качество на живот
© Булфото (архив)

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе откри 21-то издание на Европейския форум по екоиновации за качество на въздуха, предаде репортер на Novini.bg.

Даниел Креспо, директор на Генерална дирекция по околната среда на ЕК, и министър Димов направиха обиколка на изложението за екологично производство. Самото събитие бе прекъснато в началото от няколко протестиращи защитници на Пирин. Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе обясни, че "това преди години не е можело да се случи, но сега живеем в друго време, когато всеки може да изкаже своето мнение. Трябва да търсим баланс между интересите в обществото. Качеството на въздуха е един от основните приоритети на българското правителство. Качеството на въздуха е качество на живот. Този приоритет е приоритет и на българското европредседателство", категоричен беше той.

Министър Димов обясни, че за да бъде решен проблема с качеството на въздуха трябва да бъдат търсени трайни и устойчиви решения, "защото здравето на човека е основа във всяка една политика. Финните прахови частици са основен замърсител на въздуха. Трябва да се борим с помощта на обществото за решаване на този проблем. Трябва да има контрол при производството и продажбата на горива за отопление, тъй като не можем да контролираме във всеки дом кой какво гори. Също така в София работим за зелена мобилност на градския транспорт", каза още министърът на околната среда и водите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1030 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.02.05 | 15:39

3
КАВАЛ !!!

2018.02.05 | 15:39

2
Това е брутално наглият лъжлив министър от Гроб който се опита да се репчи дори и на европейските си шефове но бързо бе свален на земята и публично унизен и изложен.
Веселин Василев

2018.02.05 | 15:23

1
Аде "бье".Аде тогава всички да ходим да живеем в балкана.

Добави коментар

Водещи новини