Холандия изтегли посланика си от Турция

  • 05 февруари 2018 14:27

  • 2488
  • 3
Холандия изтегли посланика си от Турция
©

Холандия е изтеглила посланика си от Турция, след като отношенията между двете държави така и не се нормализираха, съобщиха от холандското външно министерство.

Отношенията между Холандия и Турция се влошиха през миналата година, след като холандските власти забраниха на турски министър да присъства на демонстрация в страната във връзка с турския референдум за увеличаване на президентските правомощия.

"Ние не се разбрахме за това как да нормализираме отношенията си", подчерта външният министър на Холандия Халбе Зейлстра в "Туитър". След като холандските власти забраниха на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да отиде в страната, за да се срещне с местната турска диаспора, турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи поведението на холандските власти като "нацизъм".

Холандският премиер Марк Рюте настоя в тази връзка, че Турция трябва да се извини за подобен коментар. Същевременно коментирайки изявление на Ердоган от вчера, че на Турция трябва да бъде предоставено членство в Европейския съюз, представителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн посочи, че страната не се насочва към членство в ЕС, а по-скоро се придвижва в обратната посока.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2488 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
pomak

2018.02.06 | 11:42

3
to si v holandiya ot edna godina -nema kogo da iztegli
Асан

2018.02.06 | 08:56

2
Братчед, ти се моли чичко Тръмп да не си изтегли посланика, че тогава ние ще го ядем , големия ярак
Ахмед

2018.02.05 | 21:55

1
Датие слатко адан джони

Добави коментар

Водещи новини