Цацаров: Отбелязваме най-ниското до момента ниво на контрабанда при цигарите

  • 05 февруари 2018 11:18

  • 1302
  • 5
Цацаров: Отбелязваме най-ниското до момента ниво на контрабанда при цигарите
© Булфото

Отбелязваме най-ниското до момента ниво на контрабанда при цигарите - 6%. Това каза главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в след представянето на резултати от изследване за контрабандата на цигари.

На първо място искам да отбележа, че формулировката, под която е обозначено проучването "цигари, непредназначени за местния пазар" е изключително деликатна и в същото време показваща за какво става дума. Най-общо казано става дума за това, което представлява незаконна търговия, контрабанда и което в крайна сметка осъществява и престъпни състави. Въпреки деликатната формулировка "цигари, непредназначени за местния пазар", не може да не отбележим няколко неща. На първо място плюсовете – да, 6% е най-ниското ниво, мерено до момента. Тези 6% обаче не бива да ни успокояват, защото в рамките им маржовете са много големи по места, заяви Цацаров.

По думите му има места с много нисък процент и места с много висок. Ако Хасково, с най-висок процент, го обясняваме географски, възникват въпросите за Велико Търново и Пазарджик. Такива въпроси възникват и по отношение на марките цигари с оглед на това, че отново лидер остава една и съща компания. Така или иначе усилията и на прокуратурата, и на МВР са свързани не само с противодействието на незаконната търговия с цигари. Това е само един от спектрите на нашата работа. Само снощи са задържани 32 кг хероин, допълни той.

Според главния прокурор не е възможно тези резултати да бъдат постигнати, ако липсва партньорството между държавните органи и бизнеса, който е заинтересуван да работи на светло. Не можем да кажем, че тези 6% са резултат само на работата на митници, прокуратура, МВР и т.н. Благодаря трябва да се каже и на всички икономически оператори, които подкрепят тази инициатива и без партньорството на които тези 6% биха били абсолютно невъзможни. Силното партньорство на светлия бизнес с държавата е от изключително значение за тези проценти, каза още Цацаров.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1302 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.02.12 | 17:27

5
Цаца цаца нищо не стаа и от теб. Когато видя Боко или Цеко зад решетките тогава ще те призная. И ти си един обикновен плондир под налягане.Ако някой с игла те докосне ще изгърмиш много силно.Жалка работа

2018.02.05 | 13:26

3
Много си снел бе "плондир"мислиш,че си анонимен ли?
Антикомунист

2018.02.05 | 16:09

4
Броячите на комари от Русе чакат и тях да обърнете внимание г-н Гл.Прокурор! Не ги пренебрегвайте !

2018.02.05 | 13:21

2
На този послушен нерез господаря му го е инструктирал днес как да се хвали
даа

2018.02.05 | 13:19

1
във Велико Търново - Тони Македонеца, Христо Скорпиона и Николай Нитата никой не ги закача как няма да е ТОП място!

Добави коментар

Водещи новини