40 години в затвора заплашват единствения оцелял извършител на кървавата нощ в Париж

  • 05 февруари 2018 10:47

  • 1720
  • 0
40 години в затвора заплашват единствения оцелял извършител на кървавата нощ в Париж
© gettyimages (архив)

До 40 години затвор може да получи единственият оцелял атентатор от кървавата ноемврийска нощ в Париж, предаде Би Би Си.

Днес в Брюксел започна процесът срещу Салах Абдеслам. Френският гражданин бе сред извършителите на шестте атаки във френската столица от нощта на 13 срещу 14 ноември 2015 г., при които загинаха над 130 души.

Заради делото столицата на западноевропейското кралство е блокирана и по улиците на града се движат засилени полицейски и армейски патрули. Подсъдимият бе докаран в съда при драконовски мерки за сигурност, а главата му бе покрита, информира още британската медия. Абдеслам е обвинен в оказване на съпротива на служители на реда, нанасяне на телесни повреди и незаканно притежание за оръжие, боеприпаси и експлозиви. Той обаче отказа да отговаря на въпросите на съдията.

28-годишният мароканец след най-кървавия атентат в Европа през този век стана най-издирвания човек на Стария континент. Той бе хванат в брюкселския квартал Моленбек на 18 март 2016 г. Дни по-късно бойци на "Ислямска държава" удариха брюкселското летище "Завентем" и линия на метрото в центъра на белгийската столица. Тогава загинаха около 30 души.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1720 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини