КЗП: Трябва да има защита на правата на наемателя

  • 05 февруари 2018 09:00

  • 1077
  • 3
КЗП: Трябва да има защита на правата на наемателя
© novini.bg

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR наглата кражба на група младежи, наемали апартаменти с цел обир.

Маргаритов обясни, че няма много жалби за подобни случаи на кражба или повреждане на даден имот, даден под наем с туристическа цел.

"Този вид споделена икономика не е нормативно регулирана нито в България, нито в ЕС. Определен род незаконни действия се стопират, но не всички влизат в законовата рамка. Трябва да се създадат правила и да се вижда ясно и точно кой какво точно предлага", уточни председателят на КЗП.

По думите му трябва да има защита както на правата на наемателя, така и на наемащия даден апартамент.

"Все пак, когато някой наема даден имот има обмяна на данни. Самоличността на наемателите е уточнена, но ако някой извърши престъпно деяние не бива личната му карта с данните му да обикаля из Фейсбук", допълни той.

Маргаритов е категоричен, че няма да е трудно да бъдат наложени някакви регулации върху споделената икономика.

"Когато някой предлага нещо, а след това не го предостави по този начин, той трябва да бъде санкциониран. И обратното - ако наемателите трошат и крадат - трябва да бъдат наказани. Определено притежателят на даден имот трябва да бъде защитен от престъпни деяния. Това ще се случи рано или късно в българското законодателство", завърши Димитър Маргаритов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1077 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
а

2018.02.06 | 10:10

3
Такива мизерни дупки се предлагат и на всичко отгоре искат и пари за тях. Трябва да има закон какво може и какво не може да се предлага и в зависимост от това да се определят и цените.
a

2018.02.05 | 19:56

2
А на наемателите как са защитени?
а

2018.02.05 | 19:56

1
До автора - наемател и наемащ касаят едно и също

Добави коментар

Водещи новини