Най-малко 11 пакистански войници загинаха при самоубийствен атентат

  • 03 февруари 2018 21:10

  • 1501
  • 0
Най-малко 11 пакистански войници загинаха при самоубийствен атентат
© Gettyimages

Най-малко 11 военни бяха убити и 13 ранени при самоубийствен атентат срещу лагер на армията в Северозападен Пакистан, отговорността за който поеха пакистанските талибани, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Сред загиналите при атентата в долината Суат има един офицер, според комюнике на армията.

Нападателят е избрал за мишена спортно игрище на армията. Говорител посочи, че нападателят се е взривил в близост до контролен пункт. Ранените са отведени за лечение във военна болница.

Талибаните поеха отговорността в съобщение, изпратено до медиите.

Премиерът Шахид Хакан Абаси осъди нападението. "Подлият терористичен враг не е равностоен на смелите синове на нашата земя", заяви той, добавяйки, че "нито едно подло нападение няма да ни отклони от целта да доведем борбата срещу терористичната заплаха до логичния й завършек".

От 2007 г. до 2009 г. живописната долина в подножието на Хималаите беше под контрола на пакистанските талибани, които наложиха твърда версия на шериата и извършваха публични екзекуции, преди да бъдат прогонени от армията, припомня АФП. През последните години броят на нападенията в Пакистан намаля, след като армията извърши серия от военни офанзиви срещу бунтовниците в северозападната част на страната, която граничи с Афганистан.

Бунтовнически групи обаче все още могат да извършват атентати и убийства на местни служители, които сътрудничат с правителството в Исламабад.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини