Три села в община Враца са без ток заради ураганния вятър

  • 03 февруари 2018 20:20

  • 3061
  • 0
Три села в община Враца са без ток заради ураганния вятър
© Pixabay

Селата Челопек, Паволче и Згориград в община Враца са с прекъснато електрозахранване, а в селата Бели извор, Власатица, Девене и Нефела са без ток частично заради ураганния вятър, съобщиха от Общинския кризисен щаб.

Щабът заседава днес, за да оценят щетите от усложнената обстановка в общината заради вятъра, който духа на моменти със скорост от над 115 километра в час.

Поривите на вятъра преобърнаха товарни автомобили на главен път Е-79. Изкоренено дърво падна върху движещ автомобил на ул. "Поп Сава Катрафилов", а друго е се прекършило и паднало на бул. "Васил Кънчов". Съборени са два билборда, счупените са витрините на десетки търговски обекти, както и прозорци на сградата на театъра.

Силният вятър е откъснал и част от покрива на сградата на бившото кино в града. Двама са леко пострадалите от падащи предмети, допълват от кризисния щаб. Всички екипи на общинското предприятие "БКС-Враца", на пожарната и полицията работят за справяне с материалните щети.

Представителите на Кризисния щаб обикалят града и населените места от общината, за да получат допълнителна информация за нанесените щети заради динамичната обстановка. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология се очаква ураганният вятър да утихне към 20 часа, допълват от щаба. От Община Враца призовават хората да ограничат излизането си навън и използването на личните си автомобили освен при неотложна необходимост.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3061 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини