Симеонов: Благодарим на Одеска област за оказаната помощ на българите при кандидатстване в университ

  • 03 февруари 2018 15:29

  • 1739
  • 2
Симеонов: Благодарим на Одеска област за оказаната помощ на българите при кандидатстване в университ
©

Заместник министър-председателят Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 заедно с българска делегация от народни представители и заместник министри посетиха Одеска област, съобщи парламентарният секретар на вицепремиера.

На среща с губернатора на Одеската областна администрация Максим Степанов, Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 изрази благодарност на сътрудниците на департамента по образование на Одеска област за оказаното съдействие в организирането и провеждането на кандидат-студентска кампания за прием на студенти с български етнически произход от Украйна за обучение в български университети през учебната 2017-2018 г.

"Българската страна оцени високо и положените усилия на украинските власти за ремонтиране на международния път Одеса-Рени, който има важно значение за контактите между българските и украинските граждани, туристическия обмен и реализиране на икономическия потенциал на България и Украйна", каза вицепремиерът.

Симеонов заяви интереса на България да участва в обсъжданото отдаване на концесия на терминал в пристанище "Черноморск".

След срещата с губернатора на Одеска област, българската делегация посети завода "Одескабел" с директор Димитър Йоргачов и разговаря със служители на генералното консулство по повод тяхната кампания за набиране на средства за издигане на паметник на Иван Вазов пред сградата на консулството в Одеса, като бе направена и първа копка.

Посещението в Украйна е реализирано с помощта на установената редовна авиолиния София-Одеса-София с полети всеки петък и неделя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1739 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.04 | 09:36

2
Симеонов е продупчен Капут и нищо друго.
:(

2018.02.04 | 09:36

1
Продажен боклук.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини