Почина Найджъл - най-самотната птица в света (видео)

  • 02 февруари 2018 19:13

  • 28548
  • 4
Почина Найджъл - най-самотната птица в света (видео)
©

Най-самотната птица в света - белият рибояд Найджъл, почина в Нова Зеландия, съобщи в. "Метро", цитиран от Лента.

Найджъл прекарал три години в самота на остров Мана. Компания му правели само бетонните статуи на птици, които местните власти поставили, за да привлекат белите рибояди, напуснали острова по неизвестни причини. Понякога те долитали до примамките, но щом разбирали, че не са живи, отлитали. Само Найджъл се задържал на острова, след като се влюбил в една от статуите. Той й построил гнездо, ухажвал я и дори няколко пъти изпълнявал брачния танц пред нея.

През декември м.г. на острова все пак долетели и се установили три други представители на неговия вид. Найджъл обаче предпочел да прекарва времето си със своите бетонни приятели. Вероятно другите птици просто не го приели.

Снимка: Pixabay

Служителят на агенцията по околната среда на острова Крис Бел, който открил тялото на Найджъл, каза, че скърби за смъртта на животното.

"През всички тези години гледах как той седи тук със своите бетонни спътници. Животът му не трябваше да приключи така", отбеляза мъжът.

Бел обаче не мисли, че Найджъл е живял напразно, тъй като е бил първият колонизатор на острова и е успял да привлече и други птици.

Последвайте канала на

БТА
28548 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.03.07 | 15:31

4
дълбоко и силно, и при хората е така, душите се губят в мрака и фалша
Ганьо съм

2018.03.07 | 15:31

2
Абе ей - аз съм българин -православен християнин, брат славянин - не ме занимавайте с природа и простотии бе !!! Пишете за важните неща- цената на ракията/може и за тока/ и за чалгарките коя се е развела кво що , и колко струва айфон на примоция !!!

2018.03.07 | 15:31

3
Прост си баце и прост ще си умреш

2018.02.03 | 17:56

1
PODLAGALI JIVOTINKATA DA KIBICHI ZA LYDO NA OSTROVA MAIKA IM PROSTA DA IBA!

Добави коментар

Водещи новини