Риана призова Макрон и Мей да дадат пари за образование на бедните държави

  • 02 февруари 2018 15:53

  • 1696
  • 2
Риана призова Макрон и Мей да дадат пари за образование на бедните държави
© Twitter

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на е на посещение в Сенегал и се срещна в столицата Дакар с президента Маки Сал, предаде Асошиейтед прес.

По-късно Макрон откри местно училище и присъства на конференция на организацията "Глобално партньорство за образование". Там той ще се присъедини към попзвездата Риана, с която ще обедини усилия за обща инициатива по финансиране на глобалното образование. Риана предварително благодари в Туитър на Макрон, че е приел да бъде съорганизатор на конференцията в Дакар. Миналата година тя се обърна към него да подкрепи усилията й за финансиране на образователни проекти в развиващите се страни, особено онези, които са в конфликтни и кризисни зони.

Макрон, придружен от съпругата си Брижит, ще се срещне и с френски войници, които участват в 5-странната регионална военна структура Г5 Сахел, бореща се срещу растящата вълна от войнстващ ислямски екстремизъм в Западна Африка.

Последвайте канала на

БТА
1696 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.03 | 09:44

2
РИАНА ДА ДАДЕ ПАРИ, ТЯ ИМА МНОГО.

2018.02.03 | 01:06

1
ние призова ме Риана да дойде и да се нагъзи пред шадравана в центъра на Перник

Добави коментар

Водещи новини