Изба New Bloom представи бутиковата серия F2F в Брюксел

  • 02 февруари 2018 15:08

  • 1576
  • 1
Изба New Bloom представи бутиковата серия F2F в Брюксел
©

Официалното откриване на българското председателство на ЕС в Брюксел премина с наздравици с уникални вина от Тракийска низина. "Това, което може би не знаете, е че на нашите български земи траките са правели едни от най-хубавите вина в Европа", заяви министър Лиляна Павлова. Оперната прима Соня Йончева се присъедини към събитието от Ню Йорк, след което пожела на гостите "Наздраве" с чаша българско вино от тракийските земи.

Червеното вино, което опитаха гостите, е F2F, купаж от сортовете Каберне Совиньон, Сира и Регент. New Bloom Winery са единствените в България, които отглеждат лозови масиви от немския сорт Регент, както и друг нетрадиционен винен сорт – Дорнфелдер, който присъства единично в другото червено вино в серията F2F. Производителят бе първият, който заложи на толкова нестандартни винени комбинации още през 2007 година. Още при създаване на лозовите масиви екип от агрономи, енолози и технолози от избата са изследвали особеностите на климата, направен е анализ на почвените слоеве, прецизен избор на подложка и подходящ клон от сорта. С редовни замервания за ароматна и фенолна зрялост, експертите подбират внимателно времето на беритба, която се прави ръчно. Бутилките се затварят с коркови тапи от най-високо качество и на ръка се запечатват с восък. F2F се произвежда в лимитиран брой бутилки. „Радваме се, че можем да представим българското винарство пред Европа с едно уникално и запомнящо се вино като F2F. Надяваме се европейските да асоциират винена България с уникалност и уважение към тероара“, разказаха от производителя.

New Bloom Winery се намира в град Съединение, до Пловдив. Избата разполага с 6000 дка собствени лозови масиви, които се намират в Тракийска низина. Според технолозите във винарната – именно тероарът и добрият климат им дават възможност да правят вина, които в най-голяма степен могат да демонстрират един модерен и различен прочит на българската винена сцена. През 2017 г. New Bloom Winery бе определена за изба на годината. Тяхното F2F е сред най-добрите родни вина в последната класация на DiVino. По време на откриването на председателството в София, избата отново се включи със свои вина от едноименната марка New Bloom, която също включва екзотичните сортове Регент и Дорнфелдер.

Последвайте канала на

Novini.bg
1576 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пещера

2018.02.03 | 13:08

1
Хайде стига с този Винпром Пещера и изкуствените му вина!

Добави коментар

Водещи новини