Ториното: Предлагали са сделки на Мартин Марков, за да ме нареди по това дело

  • 02 февруари 2018 13:51

  • 18794
  • 1
Ториното: Предлагали са сделки на Мартин Марков, за да ме нареди по това дело
© Булфото

Главният секретар на МВР е предлагал сделки на Мартин Марков, за да ме нареди по това дело. Обещали са му, че ще го изкарат в Швейцария или Австрия, където ще го направят защитен свидетел.

Това заяви Ивайло Борисов-Ториното, след като стана ясно, че заедно с Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова остават в ареста. Четиримата са обвинени за това, че са подпомогнали неизвестни извършители да похитят Адриан Златков миналото лято. Прокуратурата твърди, че Ториното и шофьорът му Мартин Марков са осигурили две коли, с които е бил похитен Адриан. Георги Джамбазов и приятелката му пък са купили сръбски СИМ карти, с които са водени преговорите за откупа с бащата Тони Златков.

Адвокатът на Марков, Кристиян Мирчев, коментира, че неговият подзащитен му е разказал, че му е било предлагано да стане защитен свидетел от лица на много високо ниво в МВР. В замяна той е трябвало да свидетелства срещу другите обвиняеми. Защитникът на Ториното, Марияна Тодорова,  допълни, че и на Стефанова, и на Джамбазов също им е предлагано да бъдат защитени свидетели и да бъдат изведени в Австрия или Швейцария.

Според адвокат Тодорова няма никакви доказателства, а оскъдни данни, че една кола, която някога е била на Борисов, е същата, която е използвана за отвличането на Златков. По думите й те били с различни регистрационни номера и в делото няма данни да са идентични. Съдът обаче каза, че регистрационните номера съвпадат. Защитникът отрече да има данни за опасност Борисов да се укрие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
18794 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.02 | 21:39

1
Изключително показателна снимка! Браво на фотографа! Само като я погледна и ми става ясно всичко в БГто!

Добави коментар

Водещи новини