Кирил Ананиев: Подготвя се нов модел на здравеопазване

  • 02 февруари 2018 13:20

  • 2440
  • 1
Кирил Ананиев: Подготвя се нов модел на здравеопазване
© Булфото

"В рамките на няколко месеца ще разработя нов модел за регистрация, управление и финансиране на медицинската помощ. Той трябва да промени и измести съществуващия в момента“. Това каза в парламента здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през по време на разискванията относно стратегия за запазване и развитие на общинските болници.

Когато съм готов ще направя сериозно обсъждане с всички заинтересовани страни - експерти в правителството, комисиите в Народното събрание, съсловните организации, асоциации и сдружения на болнична и извънболнична помощ. Когато проведем този дебат и спечеля тяхното доверие, ще изготвим съответните законодателни промени, с идеята още в началото на 2019 г. да започнем да работим по новия механизъм от 2019 г. Ако не ни стигне времето, ще направим всичко възможно да го въведем от 1 април 2019 г с новия рамков договор“, поясни той.

По думите му моделът от 1999 г се е изчерпан.

От нашата парламентарна група ще получите помощ и съдействие по обсъждането и въвеждането на този нов модел у нас", заяви депутатът от БСП проф. Георги Михайлов, с което изрази подкрепата на цялата парламентарна група към предложението на министър Ананиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2440 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
анонимен

2018.02.25 | 12:27

1
В новия модел съществуват ли мед. специалисти по здравни грижи.

Добави коментар

Водещи новини