Съставиха 15 акта за незаконно добити дърва при акция край Варна

  • 02 февруари 2018 13:07

  • 2757
  • 2
Съставиха 15 акта за незаконно добити дърва при акция край Варна
© Булфото (архив)

15 акта за притежаване на незаконно добити дърва за огрев са съставени при съвместна акция на служителите на Североизточно държавно предприятие и МВР в село Гроздьово, община Долни чифлик. Установени са общо 18.5 куб. м дърва за огрев без задължителната по закон маркировка. Това съобщиха от пресцентъра на Североизточно държавно предприятие.

В акцията са участвали мобилни контролни екипи на Североизточно държавно предприятие, служители на ДЛС „Шерба” и на полицията в Долни чифлик. Проверките, предизвикани от сигнали за нарушения, са обхванали дворовете на 28 къщи в село Гроздьво.

Акцията за противодействие на търговията с нерегламентирано добита дървесина е част от мерките, предвидени в споразумението за сътрудничество, сключено през 2015 г. между Министерството на вътрешните работи и Министерството на земеделието и храните.

„Със съдействието на полицията системният контрол, който упражняваме, обхваща цялата верига на търговията с дърва за огрев – от гората до крайния купувач“, коментира директорът на ДЛС „Шерба“ инж. Йордан Радославов.

„Придобиването и съхраняването на дървесина без разрешение се наказва от закона, както и извършването на сеч, товаренето, транспортирането и преработването. Глобата е от 50 до 3000 лева“, каза още той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2757 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2018.02.04 | 16:56

2
Съставили акт но няма кои да го плаща.
За горските може......

2018.02.02 | 23:17

1
Ало-ло-ло..........горските. Вие изрязахте гората край Старо Оряхово ама за вас може...........Вашти началници се нагушиха много яко но за вас може........Ся съ сетила Мара да съ побара...........Горите станаха самолетни писти...........

Добави коментар

Водещи новини