Уволнена е директорката на детска градина "Брезичка" в Бургас

  • 02 февруари 2018 12:24

  • 5565
  • 2
Уволнена е директорката на детска градина "Брезичка" в Бургас
©

Уволнена е директорката на детска градина "Брезичка" в Бургас заради сигнал за насилие от страна възпитателки над деца в една от групите.

Това съобщи за БТА заместник-кметът по образование в Общината Йорданка Ананиева. Събка Недева е освободена от поста заради това, че не е оказала контрол върху педагозите. Отстранена от работа е и помощник-директорката Ваня Стоянова, напуснала по собствено желание е възпитателката Милена Иванова, срещу която е подаден сигнал в прокуратурата. Другата учителка Весела Петрова е в болнични, но също е подала оставката си тази сутрин. 

Мерките в детската градина се наложиха, след като в социалните мрежи бе пуснат клип, на който се вижда как учителки бият и обиждат възпитаниците си. Местата на отстранените от работа ще бъдат заети от работещи в градината. Една от учителките в момента е в отпуск, но той ще бъде прекратен, за да може тя да започне работа още в понеделник. От понеделник детската градина ще има временно изпълняващ длъжността директор. След това ще се обяви конкурс за нов директор и нов състав. От началото на другата седмица с децата започват работа психолози. От понеделник ще започне и монтирането на камери за видеонаблюдение в детската градина.

До десет дни трябва да приключи проверката за сигнала на насилие над деца в детската градина, казаха от Районната прокуратура в Бургас. Проверката трябва да установи кои са родителите на малолетните и от тях да бъдат снети писмени сведения, с оглед изясняване на следните обстоятелства: констатирани ли са увреждания по тялото и лицата на децата, преглеждани ли са те от съдебен лекар; в тази връзка при установяване на документи, удостоверяващи телесни увреждания - да бъдат приложени по проверката; споделяли ли са децата за инцидента, запознати ли са родителите със случилото се; какво точно са споделили децата и уведомено ли е за това ръководството на детската градина, органите на МВР и социалните служби. Трябва да бъдат разпитани и всички учители, медицински работници и директора на детската градина с оглед предмета на проверката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5565 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2018.02.04 | 14:23

1
Така става обикновено, когато родителите оставят чужди хора да се грижат за децата им.

2018.02.12 | 15:03

2
А как да си гледам детето цял ден, след като и двамата със жена ми сме на работа ? Не си мисли, че не искам да съм си в къщи със жената и детето.

Добави коментар

Водещи новини