Съдът призна за виновен извършителя на атака с бус край джамия в Лондон

  • 01 февруари 2018 20:13

  • 1341
  • 0
Съдът призна за виновен извършителя на атака с бус край джамия в Лондон
© gettyimages (архив)

Британецът, който връхлетя с минибус върху група мюсюлмани край джамия в Лондон през юни м.г., бе признат за виновен в убийство и в опит за убийство от съд в Лондон, предаде БТА, позовавайки се на АП.

При инцидента загина 51-годишният Макрам Али - баща на 6 деца, а 9 други (12 според Ройтерс) бяха ранени, двама от тях - тежко.
Според полицията и прокуратурата действията на 48-годишния Дарън Озбърн са представлявали терористичен акт. Според обвинението, Озбърн, който преди това не е изповядвал крайнодесни възгледи, намразил мюсюлманите, след като гледал филм по Би Би Си за сексуални посегателства срещу бели момичета от британски мъже от пакистански произход в град Рошдейл в Северна Англия. Той започнал да гледа на мюсюлманите като на екстремисти и на изнасилвачи в педофилски банди.

Под въздействието на този филм Озбърн започнал да се интересува от личности и групи от крайната десница, отбелязва Ройтерс. Пред съда обаче обвиняемият не се призна за виновен и заяви, че не той, а друг мъж по име Дейв е карал автомобила, когато ударил тълпата пред джамията в Северен Лондон. Присъдата на Озбърн ще бъде обявена утре.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1341 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини