Общината и полицията в Сливен ще проведат кампания сред стопаните на домашни кучета

  • 01 февруари 2018 15:54

  • 1259
  • 0
Общината и полицията в Сливен ще проведат кампания сред стопаните на домашни кучета
© pixabay.com (архив)

Съвместни екипи от Община Сливен и полицията ще провеждат разяснителна кампания сред стопаните на домашни кучета за това къде и по какъв начин могат да разхождат домашните си любимци и да ги пускат за свободно движение. Решението бе взето на среща при заместник-кмета Румен Иванов, съобщиха от Община Сливен.

Местата, забранени за свободно пускане на кучета, са регламентирани в чл. 28 от Наредбата за обществения ред в Oбщина Сливен. Там са регламентирани и местата, където не може да се влиза с домашните любимци и необходимите атрибути, с които трябва да бъдат извеждани на разходка те.

Повод за работната среща са сигнали от майки, постъпили в Община Сливен за кучета от големи породи, пуснати на обществени места без каишка, повод и намордник. Присъстващите на срещата се обединиха около това, че рискът за гражданите и най-вече за децата трябва да бъде сведен до минимум. Затова разяснителната кампания ще бъде последвана от обходи на съвместни екипи, които ще съблюдават за спазване на разпоредбите за разходки и пускане на домашните любимци.

На срещата присъстваха началникът на РУ- Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов, ст. инсп. Сава Петров, началник група „Териториална полиция“, Гергана Савова- началник- отдел „Общинска икономика“, юрисконсултът от Община Сливен Михаела Стойчева и д-р Деница Данчева от отдел „Екология“.

От Община Сливен призовават гражданите да разхождат домашните си любимци на позволените за това места с каишка и повод, а за големите породи, и с намордник. Общинските експерти припомнят и това, че в Сливен има изградена площадка за свободно пускане на кучета и тя се намира на юг от парк „Юнак“.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини