Кметът на Шумен и ученици обсъдиха проблемите в града

  • 31 януари 2018 18:50

  • 1489
  • 0
Кметът на Шумен и ученици обсъдиха проблемите в града
©

По покана на четвъртокласници от СУ "Сава Доброплодни" в Шумен кметът на областния град Любомир Христов е имал среща с тях. Учениците са поискали да разкажат пред него какво харесват и защо обичат своя град, да споделят какво биха искали да се направи, за да бъде Шумен още по-добро място за живот и общуване, за игра и спорт. Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Децата са обяснили, че в заниманията си по проекта "Твоят час" често дебатират за проблемите, с които се сблъскват жителите на Шумен, и са попитали Христов какво може да се направи, за да няма изпочупени и липсващи тротоари, дупки по улиците, да няма скитащи кучета из града, улиците да са по-добре осветени, да има велоалеи, парковете да са по-чисти, зоокътът в града да се превърне в по-приятно място. Децата са изразили съжаление от факта, че има много хора, които не пазят чистота на обществените места.

Любомир Христов е обяснил на младите си събеседници, че почти всички от поставените от тях въпроси са на дневен ред пред целия екип на общината. Той им е съобщил, че започва подмяна на тротоарите в града и ги е уверил, че през тази година ще започне и ремонт на зоопарка, където клетките ще бъдат осъвременени и ще има повече животни в тях. Ще бъдат създадени и велоалеи, в района на изграждащата се многофункционална спортна зала в Шумен, е казал на срещата Христов.

По време на дискусията четвъртокласниците са казали, че според тях трябва да има по-големи санкции за шофьорите, които спират по тротоарите, повреждат ги и пречат за преминаването на пешеходците. Те са предложили да бъде организирана и инициатива под наслов "Любов от пръв поглед", и бездомните кучета в града да се дават за осиновяване на семейства, които обичат животните.

Учениците са подарили на Любомир Христов рисунка със сградата на читалище "Добри Войников" и разработена от тях в часовете по проекта "Твоят час" рекламна брошура на града, допълват от общинския пресцентър.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1489 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини