Тереза Мей задълбочава отношенията с Китай

  • 31 януари 2018 13:08

  • 1332
  • 6
Тереза Мей задълбочава отношенията с Китай
© Gettyimages

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в е на тридневно официално посещение в Китай. В Пекин тя заяви, че е поела ангажимент да задълбочи отношенията на Великобритания с Китай въпреки Брекзит и ще проучи всички възможности за бъдещи търговски отношения, съобщава "Ройтерс".

Мей е придружена от бизнесмени от сектори, с които Великобритания счита, че може да посрещне нарастващото потребление на китайската средна класа. Двете страни са се споразумели да премахнат забраната за износ на британско говеждо месо в Китай до шест месеца, коментира Мей.

Връзките на Китай с Великобритания няма да се променят заради промените в отношенията между Великобритания и ЕС, коментира китайският премиер Ли Къцян. Двамата с Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, обсъждат поддържането на свободната търговия и Китай отвори повече пазарите си за селскостопански продукти.

Целта на Мей в срещите с президента Си Дзинпин и премиера Ли Къцян е да опита да върне Великобритания в международната надпревара за участие в китайския бум в сектора на услугите и ролята на страната извън Европейския съюз.

Преди посещението, Мей признава, че двете страни са имали различията по отношение на китайското свръхпроизводство на стомана, обвинявано в нанасянето на вреда на британската стоманодобивна индустрия. "Ще продължим да обсъждаме какво можем да направим, за да се справим със свръхкапацитета в световен мащаб в сектори свързани със стомана, а и да се уверим, че наши компании внедряват и разработват нови продукти и тяхната интелектуална собственост и права са напълно защитени", коментира Мей.

Великобритания изразява предишната си загриженост относно нарушенията на правата на човека и демократичното развитие в бившата британска колония Хонг Конг. Китайските власти изразяват безпокойство относно това, какво означава Брекзит за китайските фирми инвестирали във Великобритания. Сделки, които се очаква да бъде обявена по време на посещението, е споразумение от 550 милиона паунда за борсови операции, партньорства и търговски договори в образователния сектор.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1332 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
12345678

2018.02.03 | 22:49

6
Целта е да се прави алъш-вериш между Обединеното кралство и Китай и да го издухат бюрократите от комунделския ЕС и всички които им се връзват!

2018.02.01 | 12:26

2
че го издуха обеднелото кралство обаче
12345678

2018.02.01 | 12:26

1
Ти си го издухал и го духаш всеки ден и даже не си разбрал, седнал си да береш грижата на Обединеното кралство!

2018.02.02 | 14:01

5
ОПИТИТЕ ДА РАЗВАЛЯТ СЪЮЗА НА КИТАЙ С РУСИЯ ЗА НАПРАВО МЕЛОДРАМАТИЧНИ, КИТАЙ МРАЗИ БРИТАНИЯ И В ЧЕРВАТА, ПОМНИ ДОБРЕ КОЙ ПОРОБИ КИТАЙСКИЯ НАРОД.
АЗ

2018.02.02 | 14:01

4
Секат им горите на чебу-рашките за клечки за ядене, завзели са им обработваемите земи и ги експлоатират китайците, изнасяйки храната, а на руслямците остава глад и мор! Скоро ще се разселят из Сибир китайчетата, а рашките няма даже да ги има!!!
АЗ

2018.02.02 | 14:00

3
Улав, к'ъв съюз Китай-Русия, ва? Руслямистан вече отдавна е суровинен придатък на икономическия гигант Китай, като сляпо черво пред пръсване е Чебу-рашата!

Добави коментар

Водещи новини