Астропрогноза за февруари

  • 31 януари 2018 12:41

  • 6919
  • 0
Астропрогноза за февруари
© Pixabay

Февруари символизира прехода, защото студената зима постепенно се оттегля и пролетта се готви да дойде да я замени.

През Февруари няма някакви силно впечатляващи и травмиращи аспекти, но въпреки това първата половина на месеца може да се окаже по-непредсказуема, тъй като Слънце, Меркурий и Венера транзитират през знак Водолей – знака на неочакваните неща. Освен това в средата на месеца ще има частично слънчево затъмнение, а затъмненията могат да носят след себе си сюрпризи.

Хороскопът за Февруари показва, че началото на месеца е доста напрегнат и дисхармоничен период. Това се дължи както на отрицателното състояние на биосферата на Земята от 3 до 11 февруари, така и на транзита на Слънцето и съвпада му с Южния лунен възел (на 03.02 в 21:50ч) и намаляващата фаза на Луната. Всички тези енергии ще окажат отрицателно влияние върху много хора, предимно върху здравословното им състояние. Освен това квадрата между Венера и Юпитер, и Луната към Сатурн на 4 февруари, правят още първите дни на месеца доста напрегнати и негативни. Мнозина ще запомнят началото на февруари като определен поврат както в отношенията, така и в собствените планове.

Втората седмица от 5 до 11-ти февруари, също ще е доста напрегната, тъй като Венера до 11 февруари ще бъде в знака Водолей, а това ще повлияе на емоционално и чувствено ниво на много хора, което ги прави изключително нестабилни. В допълнение, намаляващата Луна по това време ще оказва отрицателно въздействие върху аурата на много хора, което води до намаляване на имунитета и обостряне на хронични заболявания.

В началото на третата седмица на февруари от 12 до 15 число, отрицателните влияния още ще се усещат, но все пак започват значително да отслабват до Новолунието, което е на 15 февруари в 23:06ч и което ще бъде придружено от частично слънчево затъмнение. Ето защо дните 13, 14 и 15 февруари, когато Луната преминава през знака Водолей, може да се нарекат дните на Черната Луна. Двете явления – новолунието и затъмнението в знак Водолей - стават едновременно със съвпада с Меркурий, което показва важността на информацията, проучванията, комуникациите и пътуванията. Неговото въздействие като цяло е положително, дава творчески идеи и подкрепя новите начинания. Най-чувствителни към неговото влияние са фиксираните знаци – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Ако имате лични планети, Асцендент или МС, които правят аспект с точката на затъмнението, въздействието от това ще се прояви в следващите шест месеца.

Слънчевите затъмнения се появяват, когато Луната преминава между Земята и Слънцето и временно затъмнява слънчевата светлина към Земята. Като правило те символизират края на един цикъл и началото на нов. Последствията от тях могат да се видят на външно ниво, под формата на събития или отвътре, в развитието на личността, реорганизацията на ценностната система.

Водолеят е свобода и избор, вълнуващи перспективи и творческо вдъхновение. Затъмнението във връзка с Меркурий означава, че основният акцент ще падне върху мисленето и комуникацията. Меркурий в астрологията е свързан с разума, новините и информацията, обучението, транспорта, пътуванията. Всички тези обстоятелства са от особено значение. Ако сте сами, то ще имате възможност да се срещнете и общувате с нови и интересни хора в близко бъдеще. Можете да намерите истински приятели и дори истинска любов.

Точката на затъмнението в 27 градуса на Водолей образува положителен аспект с Уран - планетата на промяната, която показва положителни промени. Въпреки това, Урановата енергия действа непредсказуемо и ситуациите могат да се развият съвсем различно от очакваното. Освен това затъмнението образува квадрат с Юпитер в Скорпион, което напомня необходимостта да бъдете умерени, за да се избегнат твърде драстични промени. Юпитер е планета на разширяването, но аспектът е отрицателен, така че не трябва да разпилявате вашите сили на незначителни неща, по-добре е да се съсредоточите върху онези направления, които са наистина важни за вас. За сериозен бизнес, скъпи покупки, пътуване и срещи не е подходящо три дена преди и три дена след тази дата. Преместете ги за друго време. Затъмненията на слънцето посяват семената на бъдещите събития, залагат програмата за бъдещето. Използвайте тази мощна космическа енергия, за да заложите личната си програма. Слънчевото затъмнение е по същество нова Луна, така че е добре да се проведе нов лунен ритуал в този ден за изпълнение на желанията. Намислете си желание и то ще получи звезден импулс и резултатите могат да дойдат в следващите шест месеца.

Представителите на огнената стихия ( Овен, Лъв, Стрелец) да обърнат внимание на работата. В началото на месеца е добре да направят плановете си и да определят на какви проекти ще се посветят, накъде ще насочат творческата си енергия. Усилията ще бъдат възнаградени в бъдещето.

Представителите на земната стихия (Телец, Дева, Козирог) трябва да бъдат по-внимателни с финансите. Не всичко ще се развива по план, защото има елемент на несигурност. Периодът е добър за натрупване, но се препоръчва да се ограничите в разходите.

За въздушни знаци на Зодиака (Близнаци, Везни, Водолей), основната тема на месеца ще бъде личния живот. Можете да имате късмет в любовта, защото на ваша страна е подкрепата на звездите. Времето е подходящо за романтични срещи, признания за любов и дори предложения.
Хората от водния елемент (Рак, Скорпион, Риби) могат да привлекат приятни хора и приятни обстоятелства. При мнозина ще възникне потребност да намалят дейността си, да останат в тишина и на спокойствие, да се отдадат на мечтите си. Позволете си да се отпуснете и да си направите поне малка почивка, за да избягате от стремителния ход на живота.

След затъмнението и Новолунието (на 16 февруари) ще започне новата източна година на кучето.

На 11 февруари Венера ще премине в знак Риби, на 18 февруари Меркурий и Слънцето ще я последват в същия знак. Там се намира отдавна и Нептун. Цялата тази планетна подредба ще образува квадратура към Марс в знак Стрелец, което ще повлияе върху активността и дейността на хората, ще изисква от тях да бъдат по-внимателни и организирани. Този фактор може да повлияе върху нарастването на престъпността, опасността от терористични действия, различни авиационни произшествия поради грешки от човека или техногенна катастрофа.

Марс е планета на действието, а Нептун, планета на илюзиите, объркването, заблудите, пасивността. Квадратурата между тези две планети през третата седмица на февруари, може да генерира погрешни, неправилно замислени и неподходящи инициативи и действия. Фокусирането върху енергията е трудно, така че постигането на целите няма да е лесно. Бъдете крайно внимателни, за да не пострадате от интриги, чужди лъжи и измами.

След 20 февруари ситуацията ще започне да се стабилизира и периодът от 20 до 25 февруари ще бъде относително благоприятен.

Благодарение на хармоничното състояние на земната биосфера и увеличаване на жизнеността, хората ще се чувстват по-уверени, ще могат да се освободят от негативните състояния и заболявания, и по-оптимистично ще възприемат ставащото. Важни дела, срещи планирайте след 20 февруари, когато заедно с нарастващата Луна през третата десетдневка на месеца, хората ще имат възможност да използват своите способности и опит по-ефективно. По това време ще бъде по-лесно да се изградят дългосрочни взаимоотношения, да се установят стратегически контакти и да се реализират плановете.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
6919 0

Свързани новини

Водещи новини