Млади дарования от националното училище "П. Пипков" ще свирят с Плевенската филхармония

  • 31 януари 2018 11:08

  • 2413
  • 0
Млади дарования от националното училище "П. Пипков" ще свирят с Плевенската филхармония
© Булфото

Млади дарования от Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" ще свирят с Плевенската филхармония утре вечер - 1 февруари. Това съобщи Августина Серафимова - преподавател в училището, прададе БТА.

Тя уточни, че от 19.00 ч. в зала "Катя Попова" при свободен вход почитателите на класическата музика от Плевен ще могат да видят и чуят младата смяна музиканти - възпитаници на учебното заведение. Учениците ще стъпят на професионална сцена с подкрепата на утвърдени плевенски филхармоници, под диригентството на маестро Славей Тинчев.

Водещ на концерта ще бъде Августина Серафимова, която ще представи всеки от младите музиканти. Пианистът Борил Марков ще се изяви с произведение от Хайдн. Двама перкусионисти - Илина Рачева и Златина Иванова, ще свирят творби на Розауро и Христо Йоцов, а двамата флейтисти - Пламена Пенова и Елеонора Цветанова, които ще изпълнят творби на Моцарт. С интерес са очаквани и цигуларите Виктория Маринова, Павлика Дуцолова и Габриел Славчев, които ще изпълнят музика от Брух, Моцарт и Хайдн, а виолистката Биляна Добрева ще свири произведение от Хиндемит.

Плевенската филхармония традиционно подпомага първите изяви на талантите на Националното училище по изкуствата. Много от тях след това се изявяват по европейските и световни сцени, след като са добили увереност на сцената в Плевен с подкрепата на плевенските симфоници, каза Серафимова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини