Болницата в Нова Загора може да бъде приватизирана

  • 31 януари 2018 10:15

  • 1168
  • 0
Болницата в Нова Загора може да бъде приватизирана
©

Болницата в Нова Загора може да бъде приватизирана. Според зам.-кмета по здравеопазване Ивайло Енев раздържавяването няма да лиши 40 хил. живеещи в района от здравеопазване, а ще им гарантира качествено такова. Той коментира, че лечебното заведение е в много тежко финансово състояние и от години работи на загуба, предаде БТВ.

Д-р Сергей Радилов даде пример с успешната приватизация на поликлиника в града през 2002 г. по думите му се притеснява от решението, но не повече от това нищо да не се промени в лечебното заведение.

Днес пред болницата се бяха събрали общинари и хора недоволни от идеята. Сашо Боев изрази несъгласието си с това, че общината не може да оздрави болницата и добави, е бюджетът на Нова Загора е 30 млн. лв. Общинският съветник от БСП Димитър Бънов коментира, че решението е взето на крак, без аргументи и без обществено обсъждане.

Зам-кметът уточни, че има заявен инвеститорски интерес, а законът за следприватизационен контрол гарантира, е дейността на болницата ще се запази и след раздържавяването. Събралите се граждани добавих,а че не са съгласни и искат болницата да се запази.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини