Тръмп: Никога не е имало по-добро време за осъществяването на американската мечта (обновена+видео+сн

  • 31 януари 2018 06:29

  • 2672
  • 1
Тръмп: Никога не е имало по-добро време за осъществяването на американската мечта (обновена+видео+сн
© Getty Images/Guliver

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призова всички американци и по-специално републиканците и демократите към единство, предаде Франс прес.

Тази вечер аз призовавам всички нас да загърбим разногласията си, да потърсим допирна точка и да съберем единството, което ни е нужно, за да изпълним волята на хората, които са ни избрали, за да им служим, заяви в първата си реч "За състоянието на съюза" Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Това е нашият нов американски момент. Никога не е имало по-добро време да се започне осъществяването американската мечта. Съюзът е силен, понеже американският народ е силен, каза президентът, цитиран от Асошиейтед прес.

Аз моля и двете партии да се обединят, за да ни дадат безопасната, бърза, сигурна, надеждна и модерна инфраструктура, от която нашата икономика има нужда и нашият народ заслужава", каза той.

Докато Тръмп призоваваше за двупартийно сътрудничество, доказателството за дълбокото разделение между партиите беше очевидно, отбелязва Ройтерс. Почти всички демократи спряха да ръкопляскат секунди след като президентът влезе в залата на Камарата на представителите. Докато половината от публиката бурно ръкопляскаше, изправяйки се на крака, по време на речта, другата половина седеше мрачна и неподвижна, в море от черно облекло, предаде Асошиейтед прес.

Първата дама Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил, облечена с костюм с панталон от Диор, беше посрещната със силни аплодисменти, докато заемаше мястото си.

Републиканците аплодираха с овации, когато Тръмп говореше как Америка е велика отново и за победата си с данъчната реформа, докато демократите почти не реагираха, макар че се включиха в аплодисментите при споменаването на спасителите при бедствия и военните ветерани.

Президентът използва историите на обикновени хора, за да илюстрира темите в посланието си. Той започна с възхвала за Ашли Лепърт, офицер от Бреговата охрана, който бе на борда един от първите хеликоптери, пристигнали на място в Хюстън по време на урагана Харви.

Президентът спомена и пожарникаря Дейвид Далбърг, спасил десетки деца, попаднали в огнен капан в летен лагер по време на горските пожари в Калифорния.

Тръмп илюстрира ползата от данъчните съкращения, представяйки собственици на дребни бизнеси от Охайо. По думите му Стив Шулц и Санди Кеплингър влагат спестените средства, за да наемат нови работници и разширяват бизнеса си благодарение на данъчната реформа. Освен това той особено похвали 12-годишния Престън Шарп от Калифорния, стартирал кампания за поставяне на американски национални знамена на гробовете на ветерани.

Тръмп използва речта, за да си припише заслугата за икономическите успехи на САЩ, предаде Ройтерс. От изборите насам ние създадохме 2,4 милиона работни места, включително 200 000 само в индустриалното производство. След години на стагнация на заплатите, най-сетне виждаме повишаващи се възнаграждения, каза Тръмп. По думите му фондовият пазар "чупи рекорд след рекорд", предаде Асошиейтед прес. Той също така обеща, че от другия месец милиони американци ще започнат да носят вкъщи още по-високи заплати, благодарение на масовите данъчни съкращения, които той подписа като закон в края на 2017 г. Тръмп призова и за имиграционна реформа, в това число ограничения в програмата "Зелена карта".

Президентът призова за компромис между републиканци и демократи, който да позволи Конгресът да приеме законопоректа за генерирането на най-малко 1,5 трилиона долара за модернизиране на пътищата, мостовете и други инфраструктурни проекти. По думите му всеки федерален долар трябва да бъде управляван чрез партньорство със щатските и местните власти, привличайки и инвестиции от частния сектор, където е уместно, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Освен това законопроектът за инфраструктурата трябва също да оптимизира процеса на одобрение и лицензиране, свеждайки го до две, дори една година.

Страните съперници на САЩ, като Китай и Русия, застрашават нашите интереси, нашата икономика и нашите ценности, заяви американският президент. Той предупреди, че пред такива страни проявата на слабост е най-сигурният път към конфликта.

За да се гарантира мощта на Вашингтон, американският президент поиска от Конгреса да гласува необходимите кредити за американската армия, по-специално за модернизирането и възстановяването на американския ядрен арсенал, за да стане той по-силен и по-мощен, така че да разубеждава всякаква агресия.

По отношение на Северна Корея Тръмп предупреди да не се правят отстъпки към тази страна, предаде Франс прес. Той обеща да не повтаря грешките на предишните администрации, които са "ни поставили в тази много опасна ситуация". "Опасният стремеж за сдобиване с ракети с ядрен боен заряд от страна на Северна Корея може много скоро да заплаши нашата територия. Ние водим кампания за максимален натиск, за да избегнем подобно нещо да се случи", каза Тръмп.

По отношение на Иран Тръмп каза, че Америка е на страната на иранския народ в смелата му борба за свобода, предаде Франс прес. "Когато иранският народ се вдигна срещу престъпленията на своята корумпирана диктатура, аз не запазих мълчание", припомни Тръмп и призова Конгреса да разреши фундаменталните проблеми на катастрофалното, по думите му, споразумение за иранската ядрена програма.

Говорейки за ядрените оръжия, Тръмп призна, че все още не може да се говори за едно бъдеще, което да е свободно от ядрено оръжие, но той каза, че може би някой ден ще настъпи един магически момент, в който страните по света ще се обединят, за да елиминират ядрените си оръжия, предадоха световните агенции.

"За жалост ние все още не сме достигнали този момент", допълни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2672 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.31 | 12:11

1
Мечтата се превръща в камара гюбре и оправяне няма.

Добави коментар

Водещи новини