БиБиСи предлага горна граница в заплащането на репортери и водещи

  • 30 януари 2018 14:29

  • 2286
  • 1
БиБиСи предлага горна граница в заплащането на репортери и водещи
©

Британската медийна корпорация Би Би Си предложи горен праг от 320 000 лири (449 000 долара) в заплащането на репортери и водещи - опит на финансираната със средства на данъкоплатците компания да намали неравенството между сътрудниците си мъже и жени, предаде Асошиейтед прес.

Предложението бе направено ден преди изслушване в парламента, на което шефът на Би Би Си ще отговаря на въпроси за корпоративната системата за заплащане. В изслушването ще свидетелства Кари Грейси - редакторка на новините за Китай, подала оставка в знак на протест, след като научила, че колегите й мъже, които вършат същата работа, са доста по-високо платени.

Напрежението във връзка с различното заплащане на мъжете и жените в корпорацията пламна през лятото на миналата година, когато Би Би Си публикува списък на служителите си с най-високи възнаграждения.

От него стана ясно, че много от популярните журналистки са много по-ниско платени от колегите си мъже. В последните седмици много от най-известните водещи на Би Би Си - мъже се съгласиха заплащането им да бъде намалено в името на половата равнопоставеност.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2286 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
s

2018.01.30 | 23:11

1
A в България заплатите се крият, за да няма размирици.

Добави коментар

Водещи новини