Шуменка даде крупна сума на телефонни измамници

  • 30 януари 2018 11:54

  • 1330
  • 1
Шуменка даде крупна сума на телефонни измамници
© pixabay.com

Жена на 75 години от Шумен вчера е измамена по телефона от мъж, който се представил за полицай, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

В ранния следобед на стационарния й телефон позвънила жена, която започнала да плаче и да й казва "майко, помогни ми". Шуменката разбрала, че става въпрос за измама и затворила телефона.

Малко след това й се обадил мъж, който се представил за полицай. Той казал на жената, че в града се провежда акция за залавяне на измамници и я помолил за съдействие. Обяснил й, че са заловени трима души, но на свобода са още двама от групата. Казал й още, че в тефтер на единия от задържаните е вписан е нейният телефон и е твърде вероятно да я потърсят.

Жената му съобщила, че вече е получила подобно обаждане, а мъжът я убедил да се включи "в акцията за залавяне на измамниците". Той й дал указания като й се обадят отново да бъде любезна, да изпълнява каквото й се каже и да предаде пари и ценности, както й се поиска. В това време на място щяло да има полицаи и измамниците щели да бъдат заловени.

Малко след това на жената се обадил непознат, който й казал, че трябва да предаде всичките си налични пари и ценности, а ако откажела - щял да отиде до дома й и да й нанесе побой.

След това отново се обадил "полицаят". Той й казал, че са на път да задържат измамниците, но за целта е необходимо да хвърли през терасата на жилището си парите в торба и да се прибере веднага в някоя стая, за да не пострада, ако има престрелка при задържането им.

С мисълта, че помага на полицията жената поставила в торба 19 500 лева и 2 000 евро и ги хвърлила през тераса на седмия етаж на жилището си. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.12 | 11:47

1
така е при бойко курвата

Добави коментар

Водещи новини