Масирани проверки за сеч във Варна, Добрич, Търговище и Шумен, конфискувани са 10 каруци

  • 30 януари 2018 11:38

  • 1612
  • 2
Масирани проверки за сеч във Варна, Добрич, Търговище и Шумен, конфискувани са 10 каруци
© Pixabay

Масирани проверки за незаконна сеч извършват горските стражари към Североизточно държавно предприятие.

В резултат от системния обход и завишения контрол през изминалата седмица са съставени 26 акта и 9 констативни протокола, като са задържани общо 14,78 куб. м дървесина, 10 каруци, автомобил, моторен трион и други инструменти за дърводобив. На територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП в периода от 22 до 29 януари са извършени 783 проверки.

При акциите в обхвата на ДГС „Варна” горските стражари са конфискували 3,2 куб. м незаконно добити дърва за огрев, две каруци и автомобил. На нарушителите са съставени 4 акта и 4 констативни протокола. 8 акта и 2 констативни протокола са съставени за незаконната сеч на 5 куб. м дърва за огрев в горите на ДЛС „Черни Лом”.

Служителите на стопанството са задържали три каруци. Три каруци са конфискувани и на територията на ДГС „Търговище”, където горските стражари са съставили 6 акта за нерегламентиран добив на 2 куб. м обла дървесина и 0,5 куб. м дърва за огрев. 4 акта са съставени от горските стражари към ДЛС „Паламара”, които припроверките на обекти за добив на дървесина и на автомобили са конфискували 2,78 куб. м дърва за огрев и моторен трион. За незаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев в ДЛС „Балчик” са съставени 2 акта. Задържани са каруца и инструменти за дърводобив.

Служителите на ДГС „Смядово” са предотвратили нерегламентиран добив на дървесина. Два акта са съставени на нарушителите, от които са конфискувани каруца и 0,3 куб. м дърва за огрев. Констативни протоколи са съставени при проверки и в горските стопанства на Шумен, Омуртаг и Суворово. Близо 2500 проверки са извършени от началото на януари. През първия месец на годината са съставени 90 акта по Закона за горите, сочат данните на СИДП, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1612 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
д

2018.02.19 | 16:13

2
Дреме им на циганьорите, че са им съставили актове.
georgi

2018.02.19 | 16:13

1
Циганина ще отсече една каруца- също е проблем. Проблема са горските, секат незаконо с хиляди тонове - там е големия проблем. Там проверявайте!!!

Добави коментар

Водещи новини