Прокуратурата разследва смъртта на 3-годишното дете, нахапано от питбул

  • 30 януари 2018 11:16

  • 2580
  • 1
Прокуратурата разследва смъртта на 3-годишното дете, нахапано от питбул
© Pixabay (архив)

Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство за това, че на 29 януари 2018 г., в с. Мокрище, общ. Пазарджик, не са били положени достатъчно грижи за гръбначно животно – куче от породата питбул, което е било под надзор, като в резултат на това е последвала смъртта на малолетно лице – 3-годишно момче – престъпление по чл. 325в, ал 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

В хода на проведеното разследване е извършен оглед на местопроизшествието, към който е приложен и фотоалбум, разпитани са свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да определи причините за смъртта на детето, уведомени са Община Пазарджик и Агенцията по храните.

Кучето е било прегледано от ветеринар, като по отношение на собствениците му е издадено предписание.

По досъдебното производство са били задържани три лица за срок от 24 часа по Закона на МВР.

След изготвяне на съдебно-медицинската експертиза предстои Районна прокуратура-Пазарджик да прецени по нататъшните си действия.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2580 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
az

2018.01.31 | 13:38

1
На циганите трябва да се забрани, отглеждането на тази порода. Тормозят животните и ги използват за бой. Кучето е било вързано, така че кой е виновен? Нито детето, защото е мъничко, нито кучето- така е обучено. Виновни са тъпаците, които не са си отваряли очите.

Добави коментар

Водещи новини