Хората искат вече всичко да се случва веднага, предупреди политологът Иван Кръстев

  • 30 януари 2018 10:09

  • 1575
  • 3
Хората искат вече всичко да се случва веднага, предупреди политологът Иван Кръстев
©

Политологът Иван Кръстев участва в 12-атата годишна среща на бизнеса с правителството, на която присъства премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. Очакваше се да дойде и президентът Румен Радев, но това не се случи поради ангажираност, предаде репортер на novini.bg.

Форумът е за „Проблемите с липсата на квалифицирана работна ръка“. Причината е, че в последните години българската икономика се нуждае от образовани кадри.
Кръстев подчерта, че политиката на ниски заплати и ниски данъци не винаги е най-успешната. „По този начин образованите и квалифицирани работници в един момент решават да работят в чужди икономики“, обясни той.
Кръстев маркира някои от проблемите в българския живот. Един от тях е кризата в образованието. „Имаме много успешни средни училища, но кадрите от тях бягат в чужбина, а не остават да учат тук“, заяви той.
Политологът отбеляза и културната промяна в обществото ни и я свърза с това, че хората стават все по – нетърпеливи и не искат да чакат етапното развитие и търсят други варианти – най – често с напускане на държавата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1575 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
stojan chadziev

2018.02.09 | 08:58

3
G-n Krastev,tova sa fakti,koito vseki edin balgarin znae,kakvo e vaseto predlozenie,neuspjach da go pro4eta v Vaseto izkazvane.

2018.01.31 | 15:20

2
Той е политолог, а не политик. За предложения ще питаш бат си Бойко. Той е надут с идеи като матрак на фирма Тед.
стефан

2018.01.30 | 15:26

1
Иване, кой те храниИване?!Не всичко се продава Иване, особено вярата и родината!!

Добави коментар

Водещи новини