Явор Колев от ГДБОП: Внимавайте с голите снимки в нета

  • 30 януари 2018 08:51

  • 5357
  • 4
Явор Колев от ГДБОП: Внимавайте с голите снимки в нета
© БНТ

Системата за разнно предупреждение за изчезнали деца "Amber Alert" е полезна преди всичко с това, че ангажира широк кръг от обществеността в издирването. Това каза в сутрешния блок на БНТ Явор Колев от ГДБОП.

Цялата необходима информация, която е необходима за издирването, се предоставя на Фейсбук. Фейсбук я публикува в рамките на няколко минути на страниците на всички потребители в радиус на 200 км от изчезването. Изключително полезна е тази форма на издирване на деца, тя се е доказала във времето, заяви Колев.

Той уточни, че България е 15-та държава в света, която въвежда системата, като посочи, че показателен за популярността й е фактът, че до 2019 г. няма свободни дати за кандидатстване за "Amber Alert".

Експертът коментира и опасностите, които дебнат децата и възрастните в интернет. Не можем да спрем децата да имат профил във Фейсбук, но трябва да бъдем внимателни, да спазваме определена хигиена и да внимаваме какъв кръг приятели има детето. Педофили се сприятеляват с деца, подлъгват ги да пратят свои голи снимки в скайп, като после започват да изнудват децата чрез снимките – карат ги да се снимат отново и да въвличат и свои приятели в тази мръсна игра, каза антимафиотът.

Той призова и възрастните да не изпращат свои голи снимки и да не извършват сексуални дейности пред камерата. Това може да се използва, за да бъдете въвлечени в спирала на изнудването. Особено важна е превенцията и разясняването на темата да стигне до по-широк кръг потребители, каза оше Явор Колев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5357 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
???

2019.07.17 | 03:29

4

Тоя е експерт колкото едно магаре певец.

rib4ev

2018.02.05 | 20:07

3
тази плешива гарга през 2009 г.затвори торент тракерите Наносет и Моята библиотека.Кой затваря торент за книги....имаше един дето гореше книги на клада Хитлер

2018.01.30 | 12:09

2
а ти какво предлагаш - свобода и еврогейски права за пефодилите ли? или за теб хитлер е готин?
House M.D.

2018.01.30 | 11:26

1
Дървото-агроном отново говори глупости!

Добави коментар

Водещи новини