Бившият шеф на Автомобилна администрация: Бях неудобен

  • 30 януари 2018 07:37

  • 2293
  • 3
Бившият шеф на Автомобилна администрация: Бях неудобен
©

Уволниха ме, защото съм неудобен, това е лично отношение на господин Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. Това обяви в ефира на БТВ бившият вече шеф на дирекция „Автомобилна администрация” в София Кънчо Димитров.

Причината за отстраняването му били сигнали за продажба на книжки, благодарение на които миналата година бяха арестувани 12 служители на ДАИ. "Заключението на прокуратурата беше, че става въпрос за престъпна група за продажба на книжки", припомни Димитров.

Още през юни миналата година се опитали да го принудят да подаде молба за напускане, но той отказал. След това излязъл в болнични. Именно факта, че седем месеца е бил в болнични беше изтъкнат като мотив за отстраняването му от транспортния министър Московски. Транспортният министър подчерта, че не може да разчита на него и той не си върши работата. "Два пъти се наложи да лежа в болница. Единият път получих много неприятен световъртеж, след това имах проблеми с бъбреците", сподели той.

Кънчо Димитров каза, че е правил много опити да разговаря лично с Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, но министърът отказал. Имам съмнения за политически чадър над определени хора, но не мога да го кажа, защото ще ме съдят, уточни бившият шеф на ДАИ.

“Продължава масово и безразборно купуване на шофьорски книжки. Получават ги неграмотни хора, които не познават знаците.

"Красимир Сребров също беше близо година в болничен, но не е уволнен. Там по-малки ли са отговорностите?", попита бившият шеф на ДАИ.

По думите му мизата за купуване на изпит е 3000, 4000, 5000 лева. "Цената на теорията върви по-скъпо, защото е по-трудно".

Днес той носеше папка с документи, които са били сигнали за нарушения, изпратени до премиера. Димитров допълни, че му е казал, че ако не се вземат мерки, ще сезира европейски институции.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2293 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ФЕДОСОФФ

2018.02.06 | 16:06

3
Както казва Н.Колев "босия" криминално проявеното лице Ивайло Московски знае за всички далавери, защото парите, които стигат до него идват от тях. Криминално проявеното лице Ивайло Московски живее в закрития комплекс в кв. Изгрев, където най-евтините апартаменти струват н
ФЕДОСОФФ

2018.02.06 | 16:06

2
Криминално проявеното лице Ивайло Московски живее в закрития комплекс в кв. Изгрев, където най-евтините апартаменти струват над 1 млн. лева. Дали цацаратурата ще разследва и него?

2018.02.04 | 01:54

1
На кого си бил неудобен бе? Цял свят знае, че книжките се купуват. Само ти - не. И изобщо не си получавал дял от рушветите? Така ли? Айде делегация!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини