Хотелиери предлагат 50% по-евтин Св. Валентин

  • 29 януари 2018 18:20

  • 1733
  • 1
Хотелиери предлагат 50% по-евтин Св. Валентин
© Pixabay

Малко повече от две седмици преди Празника на влюбените Свети Валентин хотелиерите са смъкнали цените на празничните пакети с 50%, показа справка на „Монитор“ в сайтовете за колективно пазаруване. В момента офертите са на доста приемливи цени в сравнение с други години, тъй като празникът се пада в сряда и собствениците се опитват да привлекат възможно най-много двойки.

Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, заяви, че влюбените са склонни да похарчат средно по около 250-300 лв., за да отбележат католическия празник. По думите му, въпреки че тази година Св. Валентин се пада в средата на седмицата, двойките няма да се откажат от празненствата.

Според Драганов цените на двудневните пакети, които включват и празнична вечеря, варират между 120 и 140 лв. Най-предпочитани пък отново са хотелите, които предлагат балнео-, спа и уелнес в зимните ни курорти Банско, Боровец, Пампорово, както и в по-големите градове.

В Банско например най-евтините нощувки започват от 70 лева, но не в луксозен хотел, а в семейна къща. Освен спането в цената влиза и празнична вечеря. Ако пък искате да се поглезите с половинката в спа хотел, то ще трябва да дадете 180 лева за двамата. Ще можете да ползвате без пари сауна, парна баня и джакузи. Освен това, за да направят преживяването още по-романтично, домакините са подготвили и четиристепенно меню, а за закуска - домашна баница, пърленки и мекици. Проверка в платформата booking.com сочи, че места в най-големия ни зимен курорт все още се намират.

За разлика от Банско в Боровец почти 90% от хотелите вече са пълни. И там хотелиерите предлагат почти идентични цени и оферти. Ако обаче искате по-нестандартен празник, срещу почти 400 лева може да прекарате две нощи в бунгало. Цената е за две нощи и за три лица, като дървената къщичка е оборудвана с всички необходими неща – от телевизор, до чинии и прибори в кухнята.

В Пампорово пък можете да се забавлявате по време на най-романтичния ден в годината за 35 лева. В тази сума обаче не са включени закуски или вечеря. Полагат се само сауна, джакузи и транспорт до ски пистите за любителите на зимните спортове

Срещу 230 лева пък ще получите всички екстри. Така няма да се налага да доплащате за ядене, а освен това в навечерието на 14 февруари специален диджей ще се погрижи за настроението.

Освен ски дестинациите голям брой хора ще изберат да почиват и в градовете с топли минерални извори като Велинград, Кюстендил, Сандански, Хисаря, Девин и Поморие.

За да отседнете в петзвезден хотел във Велинград, ще трябва да се бръкнете с 275 лева за двудневен пакет, но на човек. В цената са включени нощувки, закуски, вечери и специална изненада от домакина, която обаче остава тайна. Освен това може да ползвате и пълния спа център на хотела.

Последвайте канала на

Novini.bg
1733 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мишки у креват

2018.02.19 | 16:22

1
кви са тия джендъри мендъри на тая снимка.По мое време като ти падне мацка у кревата мъндръсяш до припадак без много много да се гледате и приказвате

Добави коментар

Водещи новини