Обявиха грипна епидемия във Варна и Русе

  • 29 януари 2018 16:14

  • 3007
  • 0
Обявиха грипна епидемия във Варна и Русе
© Булфото (архив)

Грипна епидемия е обявена в област Русе.

Това е решено на заседание на Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания, състояло се днес, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град д-р Маргарита Николова. По този повод от утре до 2 февруари /петък/ включително учениците ще бъдат в грипна ваканция. Децата ще влязат обратно в класните стаи на 7 февруари, тъй като имат и междусрочна ваканция.

Анализът за миналата седмица показва, че болните от грип и остри респираторни заболявания са достигнали 246 на 10 000 души. Най-много са заболелите във възрастовата група между 5 и 14 години. Шестнайсет са и потвърдените случаи на грип в региона.

От РЗИ припомнят, че по време на грипна епидемия се прекратяват детските и женски консултации, свижданията и плановите операции в болниците, не се провеждат профилактични имунизации и реимунизации. Д-р Николова обясни, че Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания ще заседава отново на 5 февруари /понеделник/, предаде БТА.

От утре, 30 януари, РЗИ – Варна обявява грипна епидемия на територията на община Варна. Здравните власти са дали препоръка за преустановяване на учебните занятия за периода 30.01. – 06.02.2018г. включително. До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3007 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини