Инициативен комитет иска касиране на изборите за видински митрополит

  • 29 януари 2018 12:58

  • 1111
  • 0
Инициативен комитет иска касиране на изборите за видински митрополит
© БПЦ

Видинският богослов Владислав Велков отвори при нотариус и в присъствието на медии запечатана декларация преди 12 дни, в която са посочени имената на двамата кандидати за видински митрополит - Драговитийският епископ Даниил и Мелнишкият епископ Герасим, които ще спечелят най-много гласове.

С това Велков, член на Инициативния комитет (ИК) в подкрепа на епископ Поликарп за нов видински митрополит, показа, че изборите за митрополит във Видин са манипулирани. На проведените вчера избори Драговитийският епископ Даниил и Мелнишкият епископ Герасим спечелиха най-много гласове. Затова от ИК във Видин ще поискат от Светия Синод да бъдат касирани проведените епархийски избори. В декларацията, запечатана при нотариус, е посочено още, че има притеснителна информация за изборите на 28 януари във Видин, които са манипулирани и купени, а епархийските избиратели са обработени финансово и със заплахи да гласуват за епископите Герасим и Данаил. Затова Велков е написал имената на двамата епископи, които ще бъдат избрани, запечатал ги е в декларация при нотариус, която беше отворена днес.

От Инициативния комитет във Видин ще изпратят декларацията до Светия Синод с искане за касиране на изборите и насрочване на нови. Според Велков причината за манипулиране на вота на епархийските избиратели при избор на митрополит е финансова - управление на милиони левове, земи, гори и европроекти, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1111 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини