Фитнес-приложение разкри секретните военни бази на САЩ (снимки)

  • 29 януари 2018 11:35

  • 7351
  • 3
Фитнес-приложение разкри секретните военни бази на САЩ (снимки)
©

Oнлaйн фитнec приложението The Global Heat Map разкри секретна информация за разположението на американските военни бази в целия свят.

Военни по целия свят са споделяли публично маршрута си по време на тренировките си, включително когато това е ставало в или около военни бази, съобщава Би Би Си. B дaннитe влизaт yпpaжнeниятa нa oгpoмeн бpoй aмepиaнcки вoeнни, включитeлнo и тaкивa в бaзи в кoнфлитни peгиoни пo cвeтa. Изключение правят неголеми територии, но точно там са разположени и американските военни бази. Положението в района на бойни действия в Ирак и Сирия е различно - там картата е почти изцяло тъмна.

Заради броя на военните бази, които се забелязват на картата се смята, че голям брой военни по целия свят са споделяли публично данните за местонахождението си. Разположението на военните бази е донякъде известно, заради местните жители и сателитни изображения като Гугъл Ърт. Това, което е тревожно е че картата показва нивото на активност и движението вътре в сградата, както и извън базите. Така могат да станат известни маршрути, използвани за учения, както и патрулирани пътища.

Приложението е по - популярно на Запад затова чуждите военни бази са по-ярко изразени като горещи точки в Близкия изток. Лесно разграничими бази са използваните от САЩ в Сирия и Ирак, базата на Великобритания на Фолкландските острови и една използвана от французите в Нигер. Видима е дейност и в руската база Хмеймим в Сирия.

Според непотвърдена информация, приложението разкрива и една от свръхсекретните бази на ЦРУ в Могадишо, както и ракетна база в Тайван.

От Пентагона засега не коментират, заявиха само, че изучават данните.

Сн. Twitter

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7351 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.02.02 | 12:51

3
Нацвъкали са се по цял свят, като курешки на покрив.
k

2018.01.29 | 20:12

2
Заглавието е подвеждащо. В Москва и в северна Корея няма бази, а светят като крушки ;) Мисли преди да вярваш на всичко преписано тук от технически неграмотни копи-пейстъри.
студ и мрак

2018.01.29 | 20:11

1
БА в Русия мноу тъмно ва.Нали там било убаво

Добави коментар

Водещи новини