Павловa: 80% от европейските потребители не са сигурни в защитата на данните си, трябва да им дадем

  • 29 януари 2018 10:51

  • 1133
  • 4
Павловa: 80% от европейските потребители не са сигурни в защитата на данните си, трябва да им дадем
© Булфото (архив)

80% от европейските потребители не са сигурни в защитата на данните си и трябва да направим необходимото да им дадем увереност. Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павловa по време на конференция по повод влизането в сила на Общия регламент за защита на личните данни - General Data Protection Regulation (GDPR).

Така освен на потребителите, ще са даде и спокойствие на бизнеса, а стартиращите компании ще могат да оперират спокойно в една добра регулаторна среда на единния пазар, подчерта тя.

Министър Павлова отчете, че е важна ролята и на институциите и администрацията. Тя определи дискусията за регламента за личните данни като "навременна и фокусирана". „Защитата на данните като регламент е тясно свързан с един от най-тежките законодателни пакети. Това е регламента за защита на електронните данни. Това е един регламент, по който дебатите вървят доста време“, каза министър Павлова.

Според нея форуми като днешния допринасят да се дадат предложения за връзката между двата регламента. „Защо е важно не само връзката между двата регламента, но и като цяло защитата на данните. Казваме, че в Европа няма достатъчно стартъп компании и иновативни – има. Факт е, че в момента, в който те се разраснат, се преместват в САЩ. Един от най-известните примери е Skype. Защо не можем да ги задържаим? От една страна липсата на регулаторна рамка, която да им позволи да се развиват свободно и от друга това е доверието, или недоверието на потребителите дали техните лични данни са добре защитени“, коментира министърът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1133 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.01.29 | 13:46

4
Мерси вече не ям свинско. А твоите привърженици свиньо да ти изядат месестите срамни устни

2018.01.29 | 13:46

3
Свинетка Павлова!

2018.01.29 | 13:46

2
Пак тая ли с вродената простотия и комунистически партизански генезис ?????? ХА ХА ХА !!!!!

2018.01.29 | 13:46

1
В какво ще им дадем увереност, нещо не разбрах? Че ще крадем по вече, или ще ги научим и тях как става номера.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини